Ο Άγγελος Τσιγκρής φέρνει στην Βουλή την ανάγκη ενίσχυσης της Αχαΐας με αστυνομικό προσωπικό

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, για την ανάγκη ενίσχυσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας με προσωπικό.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

“Το ζήτημα της μείωσης της εγκληματικότητας και της εμπέδωσης του κλίματος ασφάλειας, εξαρτάται άμεσα από την επαρκή και πλήρη στελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων και την ενίσχυση τους, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση που έλαβε το Κατώτερο Συμβούλιο Μεταθέσεων, η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας δεν ενισχύεται με προσωπικό.

Η απόφαση αυτή εγείρει ανησυχίες, καθώς είναι ήδη γνωστό ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας είναι ήδη υποστελεχωμένη και τα κενά είναι πολλά, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα αναφορικά με την εύρυθμη λειτουργία της.

Η Πάτρα αποτελεί ένα μεγάλο αστικό κέντρο, με μόνιμο πληθυσμό άνω των 170.000 κατοίκων. Οι ανάγκες αστυνόμευσης είναι αυξημένες και τηρουμένων των αναλογιών, η σχέση μεταξύ πραγματικών αναγκών, πρακτικών προβλημάτων και διαθέσιμου αστυνομικού προσωπικού είναι αντιστρόφως ανάλογες”.

Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Τσιγκρής ρωτά τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για: α) την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας και β) ποιος ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των υπαρχόντων προβλημάτων;

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    2 Δεκεμβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία