Ο Δήμος στην ημερίδα του ΣΚΕΑΝΑ για το Καρναβάλι

Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου ο Σύλλογος Καταστηματαρχών της Εστίασης (ΣΚΕΑΝΑ) διοργάνωσε ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αχαΐας, με θέμα «Το Καρναβάλι που θέλουμε».

Τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησαν η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Ήρα Κουρή, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της επιχείρησης Δημήτρης Δημησιάνος και ο αντιπρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και μέλος του Δ.Σ. της επιχείρησης Γιώργος Μαγιάκης.

Στην εισήγησή της η Ήρα Κουρή αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση του Πατρινού Καρναβαλιού και στις δυσκολίες που πρέπει να ξεπεραστούν λόγω των οφειλών παρελθόντων ετών.

Επίσης η πρόεδρος τόνισε την ιδιαιτερότητα του Πατρινού Καρναβαλιού, που ως θεσμός βρίσκεται στο μεταίχμιο μιας ιστορικής στιγμής γι΄ αυτό και τα βήματα που θα γίνουν πρέπει να είναι προσεκτικά και σταθερά και να αφορούν την περαιτέρω εξυγίανση του Καρναβαλικού Οργανισμού, τον εκσυγχρονισμό του Καρναβαλικού Συνεργείου, την ανάδειξη του χώρου των παλαιών Σφαγείων ως χώρου γνωριμίας με το Καρναβάλι και εκπαιδευτικής διαδικασίας για τις νεώτερες γενιές.

Τόνισε ότι ο λαϊκός χαρακτήρας του Πατρινού Καρναβαλιού είναι αδιαπραγμάτευτος και ότι η συνεργασία του Δήμου με φορείς πολιτιστικής και καρναβαλικής δημιουργίας είναι καθημερινός στόχος.

Ο Γιώργος Μαγιάκης ανέφερε ότι το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και η Δραματική Σχολή θα συμβάλουν με τον δικό τους τρόπο στην περίοδο του Καρναβαλιού και τόνισε ότι το αξιοθαύμαστο του Πατρινού Καρναβαλιού είναι η αυθόρμητη δημιουργία, που βρίσκεται εκτός της αγωνίας να παράγει κέρδος.


Πηγή