Ο μεγαλύτερος αριθμός εκρηκτικών που έχει ριχθεί στο κέντρο της Πάτρας

Ήταν ο μεγαλύτερος αριθμός εκρηκτικών που εκτοξεύτηκε στο κέντρο της Πάτρας τα τελευταία χρόνια. Αυτό αναφέρουν πηγές της αστυνομίας για τα επεισόδια που έγιναν την περασμένη Παρασκευή από άτομα του αναρχικού χώρου.

Σύμφωνα με κύκλους της αστυνομίας στόχος των αναρχικών ήταν να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές στο κέντρο της πόλης και οι ρίψεις των μολότοφ που έγιναν δείχνουν ότι πρόθεση τους ήταν να δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα, καταστρέφοντας περιουσίες, σπίτια, αυτοκίνητα και καταστήματα, θέλοντας να δώσουν απαντήσεις στην απόφαση της πολιτικής εξουσίας να παύσει τις καταλήψεις και το άσυλο.

Τις προθέσεις τους ανέστειλε η ισχυρή δύναμη της αστυνομίας, αλλά και οι ρίψεις δακρυγόνων στις οποίες προχώρησαν οι αστυνομικοί, βλέποντας ότι οι νεαροί με τα κράνη δεν έπαιζαν και είχαν σαν στόχο να τους τραυματίσουν.

Από αυτή την άποψη η ψυχραιμία που έδειξαν οι αστυνομικοί εφαρμόζοντας ρητά τις εντολές του κέντρου τους, να μην κάνουν καμία κίνηση, παρά μόνο για την αυτοπροστασία τους, συνέβαλε στην αποφυγή των επιπλέον επεισοδίων, όπως άλλωστε σημαντικό ρόλο έπαιξε και το ότι οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να τους απωθήσουν στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου, μακριά από το κέντρο.

Η αντίδραση της αστυνομίας ήταν άμεση και δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά από τη στιγμή που η επίθεση των αναρχικών έγινε την ώρα που τα καταστήματα ήταν ανοικτά και το κέντρο της πόλης είχε αρκετό κόσμο. Συνέπεια της ιδιαίτερης επιθετικότητας και των σημαντικών ποσοτήτων εκρηκτικών υλών που έριξαν άτομα με τα κράνη και τα μαντήλια ήταν ο τραυματισμός μιας γυναίκας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι αστυνομικοί της σήμανσης περισυνέλεξαν δεκάδες υπολείμματα από τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, τα οποία και ερευνώνται ήδη.


Πηγή