Πάτρα: Μένουν και φέτος στις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ τα καρναβαλικά πληρώματα

Εξελίξεις έχουμε στο ζήτημα της στέγασης των καρναβαλικών πληρωμάτων και της αναμενόμενης μετεγκατάστασης τους, από την στιγμή που είναι να ξεκινήσουν οι εργασίες στις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ για τη δημιουργία πολιτιστικού κέντρου και αναψυχής που θα στεγάσει αρκετές δράσεις και φιλοδοξία του δήμου είναι να μετατραπεί σε κυψέλη πολιτισμού για τις νότιες συνοικίες της Πάτρας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τα καρναβαλικά πληρώματα του ΑΣΟ, εφόσον δεν υπάρχει καμία λύση στον ορίζοντα για την ανεύρεση ενός χώρου που θα τους στεγάσει σε μόνιμη βάση, έχουν ζητήσει από τον δήμο και τον καρναβαλικό οργανισμό να μείνουν και αυτή τη χρονιά στην ίδια στέγη, έτσι ώστε να μπορέσουν να διεκπεραιώσουν τις καρναβαλικές τους εργασίες, καθώς ο χρόνος τρέχει και το Πατρινό Καρναβάλι 2020 πλησιάζει.

Ο δήμος από την πλευρά του είναι κοντά στο να δεχθεί το αίτημα αυτό των καρναβαλιστών και έτσι για ακόμα μία χρονιά τα καρναβαλικά πληρώματα θα μείνουν στις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ. Το γεγονός αυτό βέβαια πάει το έργο για την δημιουργία του πολιτιστικού κέντρου κάποιους μήνες πίσω, καθώς ήδη έχει δημοπρατηθεί και έχει προκύψει ανάδοχος.

Το έργο για τις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ στη συνοικία των Ιτεών έχει συμπεριληφθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του 2020. Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε συναντήσεις που είχαν τα στελέχη του καρναβαλικού οργανισμού με τους εκπροσώπους των πληρωμάτων, προτάθηκαν αρχικά ένας χώρος των παλιών εγκαταστάσεων της Πειραϊκής Πατραϊκής και στην συνέχεια ένα πρώην εργοστάσιο στην περιοχή του Προαστείου. Χώρους τους οποίους θα μίσθωνε ο δήμος.

Ωστόσο, στο μεν χώρο της Πειραϊκής Πατραϊκής δεν υπήρχε η δυνατότητα για ρεύμα για να μπορέσουν οι καρναβαλιστές να κάνουν τις εργασίες τους, ενώ και ο ΟΛΠΑ (στον οποίο ανήκει) παρά τις σχετικές οχλήσεις που είχε δεχθεί από τον δήμο δεν έδειξε το ανάλογο ενδιαφέρον για να δώσει μία λύση στο ζήτημα που είχε προκύψει.

Όσο για τον χώρο στο Προάστειο (καλύτερα στα σύνορα Προαστείου – Καστελόκαμπου), δεν διευκόλυνε τους καρναβαλιστές αφού κρίθηκε ότι ήταν αρκετά μακριά από το κέντρο της πόλης, κάτι που θα δυσκόλευε τη διέλευση των καρναβαλικών αρμάτων των πληρωμάτων.

Έτσι, ο δήμος και ο καρναβαλικός οργανισμός αποφάσισαν σε ένδειξη καλής θέλησης να κάνουν δεκτό το αίτημα των πληρωμάτων, τουλάχιστον για φέτος. Ωστόσο, η αναζήτηση μιας μόνιμης στέγης για τα καρναβαλικά πληρώματα του ΑΣΟ συνεχίζεται για τα επόμενα καρναβάλια.


Πηγή