Πάτρα: 25 κατηγορούμενοι από τη Ζάκυνθο για ευρεία διακίνηση ναρκωτικών σε τουρίστες του νησιού

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, ξεκίνησε χθες μια από τις πολύκροτες ποινικές υποθέσεις της περιοχής, με συνολικά 25 κατηγορούμενους, οι οποίοι φέρονται να είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την ευρείας κλίμακας, διακίνηση ναρκωτικών στο νησί της Ζακύνθου, αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως στον Πύργο, μέχρι και την Αττική.

Βασικός κατηγορούμενος και φερόμενος ως εγκέφαλος, είναι γνωστός επιχειρηματίας του νησιού, ενώ δύο άλλα άτομα, παρουσιάζονται ως άμεσοι συνεργοί του, με ρόλο διακινητών, καθώς επίσης, πολλά άλλα άτομα που φέρονται να είχαν περιφερειακούς ρόλους.

Η δίκη ξεκίνησε χθες υπό αντίξοες συνθήκες, αφού παρόντες ήταν 18 κατηγορούμενοι και πλήθος δικηγόρων που έχουν αναλάβει την υπεράσπισή τους.

Ο βασικός κατηγορούμενος, που δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, είναι προφυλακισμένος, μαζί με άλλους 11 συγκατηγορούμενούς του. Ολοι τους, αρνήθηκαν τις κατηγορίες της σύστασης, ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ενώ για τις κατηγορίες της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών, επικαλούνται ότι είναι χρήστες και ό,τι προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν την προσωπική τους δόση.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Αύγουστο του 2018, μετά από συντονισμένη επιχείρηση που εξελίχθηκε υπό άκρα μυστικότητα και οργανώθηκε εξ ολοκλήρου από την Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος Αττικής, που έστειλε στο νησί κλιμάκιο 60 ατόμων, ενώ καθοριστικό ρόλο στη συλλογή στοιχείων εις βάρος των κατηγορουμένων, φαίνεται να έπαιξαν παρακολουθήσεις σε τηλεφωνικές συνομιλίες.

Σχεδόν όλοι οι κατηγορούμενοι, έχουν ξαναπασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για διακίνηση ναρκωτικών και ορισμένοι και για άλλα αδικήματα όπως ληστείες, απάτες, εκβιάσεις, τοκογλυφίες κ.ά.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι, προέβαιναν σε καθημερινή βάση, στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, (κοκαΐνης, κάνναβης, ηρωίνης και ναρκωτικών χαπιών) σε μεγάλο αριθμό πελατών – χρηστών, κυρίως στο Λαγανά αλλά και στις λοιπές περιοχές και στην πόλη της Ζακύνθου.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    11 Δεκεμβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία