Πάτρα: 50χρονη έπεσε στο σπίτι της και καλούσε για βοήθεια τρεις ημέρες. Κανείς γείτονας δεν άκουγε!

50χρονη γυναίκα υπέστη πτώση εντός του σπιτιού της σε συνοικία της Πάτρας και παρότι καλούσε σε βοήθεια για τρεις ημέρες, δεν εισακούστηκε από κανέναν γείτονα. Αδυνατούσε να σηκωθεί και εντοπίστηκε τρεις μέρες μετά σε κατάσταση εξαθλίωσης! Την ανακάλυψε άλλη γυναίκα –γνωστή της- η οποία την επισκέπτεται συχνά θέλοντας να της συμπαρασταθεί και να βοηθήσει, με ένα πιάτο φαγητού ή κάνοντάς της παρέα.

Ως ιδιαίτερη ειρωνεία στην περίπτωση φαντάζει το γεγονός ότι η εξώπορτά της δεν ασφαλίζει με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν μόνιμα μισάνοιχτη. Γεγονός που όμως δεν βοήθησε στο να διαπιστωθεί το πρόβλημά της νωρίτερα, από κάποιον γείτονα των διπλανών διαμερισμάτων (έστω κι αν διανύουμε ημέρες αγάπης και προσφοράς στον συνάνθρωπο).

Η γυναίκα που την εντόπισε ειδοποίησε την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Πατρέων με αποτέλεσμα να σπεύσει Κοινωνική Λειτουργός και με τη σειρά της να ειδοποίησε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με το οποίο η 50χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» της Πάτρας όπου μέχρι σήμερα παραμένει νοσηλευόμενη στην παθολογική κλινική. Η γυναίκα είχε υποστεί έντονη κόπωση, σωματική και ψυχολογική, με αποτέλεσμα την αδυναμία της ακόμα και να κινηθεί. Το ενθαρρυντικό, ωστόσο, είναι ότι ήδη βρίσκεται σε φάση ανάρρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη γυναίκα ζει μόνη, μην έχοντας παρά μόνον τον υπερήλικα πατέρα της εν ζωή, που όμως κατοικεί σε απομακρυσμένο χωριό και γενικότερα είναι ανήμπορος να την βοηθήσει. Η ίδια έχει υποστεί ψυχολογική κατάπτωση με αφορμή την είσοδό της σε καθεστώς μακροχρόνιας ανεργίας, ως αποτέλεσμα της κρίσης.
Παράλληλα, όμως, έχει βυθιστεί σε μια καθημερινή μοναχικότητα, συνέπεια της αποξένωσης που αποτελεί μάστιγα της σύγχρονης εποχής.

Στήριγμά της, εκτός από την γυναίκα – φίλη, αποδείχθηκαν και οι Κοινωνικοί Λειτουργοί της Υπηρεσίας Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων, καθώς από την ημέρα μεταφοράς της 50χρονης στο νοσοκομείο δεν έχουν φύγει από το πλευρό της, ούτε κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης νοσηλείας της. Αναφέρεται μάλιστα ότι δυστυχώς δεν είναι η μόνη ανάλογη περίπτωση στην Πάτρα. Υπάρχουν δεκάδες άλλες που αφορούν παρόμοιες ηλικίες ή και μεγαλύτερες, κατά τις οποίες οι απασχολούμενοι στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου κάνουν – εθελοντικά – αγώνα δρόμου για να γίνουν ουσιαστικό στήριγμα συμπολιτών που έχουν απόλυτη ανάγκη.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    10 Δεκεμβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία