Πάτρα: Mε επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Κίνησης “Πρόταση” (φωτο)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 το απόγευμα, στο Στέκι της Κίνησης «Πρόταση», η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Φορέα, που διοργάνωσε η Ομάδα της ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ», στο πλαίσιο του έργου πρόληψης «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ – Ξαναχτίζουμε τη Σύγχρονη Γειτονιά μας, επειδή μας αφορά», ενόψει του εορτασμού των Χριστουγέννων.

Μια δράση πρόληψης, αλληλεγγύης, συνεργασίας, νοιαξίματος, ενδυνάμωσης της συλλογικότητας της γειτονιάς και ουσιαστικής συνύπαρξης με τους γείτονες-τους σημαντικούς άλλους της ζωή μας- στην προσπάθεια να ξαναχτίσουμε μια σύγχρονη γειτονιά.

Μια Γειτονιά που τα θεμέλιά της χτίζονται πάνω στις αξίες, την ιστορία και τη σοφία του παρελθόντος, αλλά και στα οράματα και τις ανάγκες του μέλλοντος. Στόχος η θεματοφυλακή της συλλογικής μνήμης, του πλούτου και των αξιών των δημιουργών της και, ταυτόχρονα, η ενδυνάμωση της κοινωνικής αλυσίδας που συγκρατεί τον κοινωνικό ιστό και η προαγωγή της πρόληψης, δίνοντας ευκαιρίες για ποιότητα και νόημα ζωής στο ανθρώπινο δυναμικό της.

Σε αυτό το πλαίσιο, μέλημά μας, να δίνεται φωνή και χώρος έκφρασης και δημιουργίας σε όλα εκείνα τα ζωντανά κύτταρα – τους θύλακες πρόληψης – που συνθέτουν και επηρεάζουν το κοινωνικό και πολιτιστικό άρωμα, τις γεύσεις, τον πλούτο και την προίκα της γειτονιάς, αυτού του μικρού-μεγάλου κόσμου, που συν-διαμορφώνουμε και μας διαμορφώνει

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, με ιδιαίτερη συγκίνηση, πλήθος κόσμου συνέλεξαν τρόφιμα προκειμένου να ενισχυθούν οι οικογένειες της γειτονιάς που έχουν ανάγκη και απόλαυσαν τη δημιουργική έκφραση μελών της Ομάδας της Γειτονιάς.

Τα μέλη του Δ.Σ. του Φορέα και συντονίστριες της Ομάδας, κυρίες Ελένη Κοττά-Μπαλαδάκη και Γεωργία Λαμπροπούλου καλωσόρισαν τους καλεσμένους και αναφέρθηκαν στον σκοπό και το έργο της ομάδας παρουσιάζοντας τους συμμετέχοντες.

Η Φιλαρμονική του Ι.Ν. Αγίας Σοφίας με τη δ/νση του μαέστρου κ. Κώστα Κοτσορώνη γέμισε την αίθουσα με Χριστουγεννιάτικες μουσικές εκτελέσεις από τη

Ο πρόεδρος του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΑΚΥΝΘΙΝΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ κ. Ηλίας Βαρβαρίγος, συνεχάρη την Κίνηση ΠΡΟΤΑΣΗ και την ομάδα για το έργο της και η κα Μαίρη Καψάσκη παρουσίασε την προετοιμασία και το συμβολισμό του όμορφου εθίμου της παραδοσιακής Χριστουγεννιάτικης Κουλούρας στη Ζάκυνθο.

Ο Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών κ. Αλέξανδρος Χάιδας χαιρέτισε την προσπάθεια της ομάδας της Γειτονιάς για τις δράσεις της και τη συμβολή της στο «ξαναχτίσιμο» της σύγχρονης γειτονιάς .

Το εικαστικό και θεατρικό εργαστήρι του Συλλόγου παρουσίασε δραματοποιημένα το Ηπειρώτικο λαϊκό παραμύθι «Η Κάλω και η Μάρω» με τη φροντίδα της θεατρολόγου κας Αρτεμισίας Κολοκυθά και το χορωδιακό σχήμα «Τα Τραγούδια της Παρέας» απέδωσαν παραδοσιακά ηπειρώτικα κάλαντα με τη φροντίδα της κας Γιώτας Μάντζου.

Η καθηγήτρια κα Βιργινία Σακκά, παρουσίασε τους Μαθητές του 1ου Γυμνασίου Πατρών της ομάδας ΜΙΚΡΟΙ ΕΞΕΝΕΥΡΗΤΕΣ που απέδωσαν το δικό τους μήνυμα των Χριστουγέννων. Στο φλάουτο συνόδευσε η μουσικός κα Ράνια Καββαδία.

Κλείνοντας, το «Μουσικό Σύνολο παραδοσιακών οργάνων της Αγίας Σοφίας» γέμισε την αίθουσα και ενθουσίασε το κοινό με όμορφα ακούσματα από παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια με τους μουσικούς: στο σαντούρι την Πέννυ Γεωργοπούλου, στην κιθάρα το Χάρη Πεγιάζη, στα κρουστά τον Ανδρέα Χαραλαμπόπουλο και στις φωνές, τη Σοφία Δουκλιά & το Νίκο Γεωργόπουλο.

Στο τέλος της εκδήλωσης μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν τη φιλοξενία των οικοδεσποτών, αντάλλαξαν ευχές για τις γιορτές, γλυκάθηκαν με κεράσματα και ενίσχυσαν τη λαχειοφόρο αγορά και το παζάρι βιβλίων της ομάδας ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ της Κίνησης ΠΡΟΤΑΣΗ.

Σημαντική υπήρξε η συνδρομή των καταστημάτων της περιοχής Σ/Μ ΣΙΜΙΤΖΗΣ & ΚΑΠΩΝΗΣ, ΚΑΦ/ΠΤΕΙΑ ΣΙΔΕΡΗΣ, ΝUX & ΣΤΑΥΡΟΣ, ΑΡΤΟΠ/ΠΟΙΙΑ ΛΙΑΡΗΣ, ΤΡΙΓΓΟΣ, ΜΗΛΑΣ, ΤΣΟΓΚΑΣ & ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ, ZAX/ΣΤΕΙΑ ΑΧΑΪΚΟ EDELWEISS , CHOCO CARAMEL, DAILY MOMENTS, ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΖΥΜΗΣ «ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΟ», ΚΑΤ/ΜΑΤΑ ΨΩΜΟΤΥΡΙ & Παντοπωλείο Ν. ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ (Έλλ. Στρατιώτου 60), τα οποία προσέφεραν τα κεράσματα για τη γιορτή αλλά και τρόφιμα για την ενίσχυση οικογενειών της γειτονιάς.

Με την πεποίθηση ότι το νοιάξιμο, η φροντίδα και η συμμετοχή στον κοινωνικό παλμό και την ποιότητα ζωής της γειτονιάς είναι τόσο προσωπική όσο και συλλογική ευθύνη όλων των μελών μιας κοινότητας, ευχόμαστε Καλές Γιορτές με Υγεία, Αγάπη και Ευημερία σε όλους!

Oι Συλλογικότητες που συμμετέχουν στην Ομάδα της Γειτονιάς είναι:

«ΠΡΟΤΑΣΗ» Κίνηση για έναν άλλο τρόπο ζωής (ομάδες ΔΙΟΔΟΣΣΣ & ΣΤΕΚΙ)
1ο Γυμνάσιο Πατρών
Αθλητικός Σύλλογος «ΔΥΝΑΜΗ ΠΑΤΡΩΝ»
Καθολική Κοινότητα
Μουσικοχορευτικός Όμιλος «ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΟΣΧΟΣ»
Μουσικοχορευτικός Όμιλος Ι.Ν. Αγίας Σοφίας
Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών
Σύλλογος των «Εν Πάτραις Κεφαλλήνων Άγιος Γεράσιμος»
Σύλλογος Ζακυνθινών Πάτρας «Διονύσιος Σολωμός»
Ομάδα COMMONERS CODE THE CITY

Πάτρα: Mε επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Κίνησης "Πρόταση" (φωτο) Πάτρα: Mε επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Κίνησης "Πρόταση" (φωτο) Πάτρα: Mε επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Κίνησης "Πρόταση" (φωτο) Πάτρα: Mε επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Κίνησης "Πρόταση" (φωτο) Πάτρα: Mε επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Κίνησης "Πρόταση" (φωτο) Πάτρα: Mε επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Κίνησης "Πρόταση" (φωτο) Πάτρα: Mε επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Κίνησης "Πρόταση" (φωτο)


Πηγή