Πρώτη ”κόβει” την κορδέλα η Αιτωλοακαρνανία στη μεθυσμένη οδήγηση

Δεν λείπουν από το αστυνομικό δελτίο της ημέρας οι παραβάσεις μέθης που σημειώνονται στην περιοχή ευθύνης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας , δηλαδή στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με στοιχεία που έλαβε το thebest.gr από τη ΓΕΠΑΔ από την 1η Ιανουαρίου του 2019 ως τις 30 Νοεμβρίου φέτος έχουν βεβαιωθεί και στους τρεις νομούς 2.335 παραβάσεις μέθης εκ των οποίων οι μισές σχεδόν και για την ακρίβεια οι 1.037 αφορούν στην Αιτωλοακαρνανία. Οι παραβάσεις στην Ηλεία για το ίδιο χρονικό διάστημα είναι 487 και στην Αχαΐα 811.

Οι συλλήψεις για παραβάσεις μέθης συνολικά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι 151. Στην Αιτωλοακαρνανία έγιναν 90, στην Ηλεία 35 και στην Αχαΐα 26.

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος, σε σχέση και με το αντίστοιχο περσινό διάστημα (δηλαδή 01-01-2018 έως 30-11-2018) έχουν αυξηθεί οι συνολικές παραβάσεις μέθης από 2.189 σε 2.335.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί οι συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης από 108 σε 151, επισημαίνει μιλώντας στο thebest.gr O Προϊσταμένος του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Αστυνόμος Β’ Ιγνάτιος Τριανταφύλλου.

Oι υπηρεσίες Τροχαίας που διενεργούν τους ελέγχους

Οι έλεγχοι στην Αιτωλοακαρνανία διενεργούνται από τις εξής αστυνομικές υπηρεσίες:

Τ.Τ. Αγρινίου,

Α΄Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου Ιωαννίνων,

Β’ ΤΤ Α΄Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου Ιωαννίνων,

ΤΤ Μεσολογγίου,

ΤΤ Ναυπάκτου,

ΟΕΠΤΑ,

Μικτά Αστυνομικά Τμήματα

Ηλεία

ΤΤ Πύργου

ΤΤ Ήλιδας

ΟΕΠΤΑ

Μικτά Αστυνομικά Τμήματα

Αχαΐα

ΤΤ Πατρών

ΤΤ Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Αχαΐας

ΟΕΠΤΑ

Μικτά Αστυνομικά Τμήματα

«Η Ελληνική Αστυνομία είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας, με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Η παράβαση της μέθης είναι ένα από τα κυριότερα αίτια πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και για το λόγο αυτό δίνουμε ιδιαίτερη βάση στους τροχονομικούς μας ελέγχους σε ότι αφορά αυτή την επικίνδυνη παράβαση.

Παράλληλα, σχεδιάζουμε την αντεγκλητική μας πολιτική, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις προληπτικές δράσεις που έχουν σκοπό την εκπαίδευση και την ενημέρωση των πολιτών και κυρίως της νεολαίας σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς.

Ήδη φέτος, έχουμε οργανώσει και σχεδιάσει δράσεις σε όλη τη περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με αντικείμενο την οδική ασφάλεια, που έχουν ως ομάδα στόχου μαθητές δημοτικών σχολείων.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε το Θεματικό Πάρκο « Κόκκινο στα Ατυχήματα – Πράσινο στη Ζωή, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε όλη την Δυτική Ελλάδα μέχρι και 8-4-2020 και θα περάσουν τις πύλες του περίπου 5.300 μαθητές Δημοτικών Σχολείων.

Παράλληλα, συμμετέχουμε σε κοινές πρωτοβουλίες με συλλόγους και ενώσεις Ατόμων με Αναπηρία για την ελεύθερη και απρόσκοπτη μετακίνηση τους στις πόλεις.

Υπενθυμίζουμε ότι η οδική ασφάλεια είναι χρέος όλων μας.» επισημαίνει ο κ. Τριανταφύλλου.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    17 Δεκεμβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία