Πύργος: Κατοικία κινδύνεψε να γίνει παρανάλωμα του πυρός

φωτό αρχείου

Χριστούγεννα χωρίς κάποιο δυσάρεστο ή ατυχές απρόοπτο τα τελευταία χρόνια στην Ηλεία δεν υπάρχουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της τραγικής κατάστασης ήταν χθες το απόγευμα ένα σπίτι στην ανατολική πλευρά της πόλης του Πύργου, το οποίο κινδύνεψε να γίνει παρανάλωμα του πυρός έχοντας εντός αυτού τον ιδιοκτήτη του.

Συγκεκριμένα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου έλαβε σήμα για πυρκαγιά σε μονοκατοικία στη διασταύρωση των οδών Περγάμου και Νικομήδειας, στέλνοντας άμεσα 2 οχήματα με 5 άνδρες για την κατάσβεση της φλόγας. Έως και τη στιγμή που έφθασαν στο σημείο, η φωτιά είχε τεθεί υπό έλεγχο και είχε σβηστεί από τον ιδιοκτήτη και άτομα της περιοχής που έσπευσαν να βοηθήσουν, με αποτέλεσμα να μη χρειαστεί οι πυροσβέστες να επέμβουν.

Μέχρι στιγμής, άγνωστες παραμένουν οι αιτίες ξεσπάσματος της πυρκαγιάς, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως πιθανή αιτία της ήταν το βραχυκύκλωμα ηλεκτρικής συσκευής που χρησιμοποιούσε ο 59χρονος ιδιοκτήτης για να ζεστάνει το σπίτι. Η επέμβαση του ίδιου και γειτόνων του ήταν καθοριστική, μην επιτρέποντας την εξάπλωση της φωτιάς σε όλο το σπίτι.

Παρ’ όλα αυτά, η πυρκαγιά κατάφερε να κάψει ένα καναπέ, τραπέζι, καρέκλες, κάποια χαλιά, ένα κράνος και είδη ρουχισμού. Να σημειωθεί ακόμα πως ο 59χρονος υπέστη ελαφρύ έγκαυμα στο χέρι από την προσπάθειά του να σβήσει τις φλόγες, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί προληπτικά στο νοσοκομείο του Πύργου όπου του παρασχέθηκαν οι απαραίτητες πρώτες βοήθειες και επέστρεψε σπίτι του μιας και η κατάστασή του δεν έχριζε παραπάνω προσοχής.


Πηγή