Στέφθηκε με επιτυχία η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Άνω Καστρίτσι!

Εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων η Τοπική Κοινότητα Άνω Καστριτσίου σε συνεργασία με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. Τεσσαράκοντα Μαρτύρων και την Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας διοργάνωσε και πραγματοποίησε εκδήλωση την περασμένη Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 7μ.μ..

Η εν λόγω εκδήλωση εντάσσεται στην θεματική ενότητα «Να τα πούμε;» που ερμηνεύει η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής «ΗΛΙΟΔΩΡΙΑ» υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Παναγιωτόπουλου. Η ενότητα αυτή εμπεριέχει κάλαντα από πολλές περιοχές της Ελλάδας και διηγήματα του δωδεκαημέρου.

Παρουσιάζεται συναυλιακά τα τελευταία επτά χρόνια στην πόλη των Πατρών και ήδη αποτελεί «θεσμό» για τις εορταστικές μέρες των Χριστουγέννων. Η Τοπική Κοινότητα Άνω Καστριτσίου έχοντας ήδη αναπτύξει μια υπέροχη συνεργασία με τους προαναφερθέντες φορείς απέδειξε και φέτος πως παραμένει πιστή στην πρόοδο και την προαγωγή του πολιτισμού και πως επιθυμεί να ανοίγει τον δρόμο για εκδηλώσεις τέτοιου είδους και στις τοπικές κοινωνίες. Συνεπώς οι κάτοικοι του χωριού είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν για άλλη μια φορά την μαγευτική ερμηνεία της Ορχήστρας Παραδοσιακών Οργάνων στο κατανυκτικό περιβάλλον του Ιερού Ναού των Τεσσαράκοντα Μαρτύρων.

Οφείλουμε να αποδώσουμε θερμές ευχαριστίες στους μοναδικούς αυτούς καλλιτέχνες με εξέχοντα τον κύριο Γιάννη Παναγιωτόπουλο, οι οποίοι χάρη στις μελωδίες και τα τραγούδια τους μας ταξίδεψαν, μας συγκίνησαν και μας γέμισαν ζωηρές εικόνες και όμορφα συναισθήματα. Εκτός των άλλων είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε από την φιλόλογο Αντωνία Χρυσικοπούλου ορισμένα διηγήματα, τα οποία βοήθησαν με τον τρόπο τους να μπούμε στο κλίμα των παραδοσιακών εορτών και να νιώσουμε έντονα την πάντα επίκαιρη ανάγκη για αγάπη και προσφορά. Ευχαριστούμε όλον τον κόσμο που αγκάλιασε αυτήν την εκδήλωση, την οποία πολλοί περίμεναν με λαχτάρα.

Ευχαριστούμε και όσους ήρθαν από μακριά για να την παρακολουθήσουν, ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία του, τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Ρίου κ. Ευάγγελο Κατσακούλη, την Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Μεσσάτιδος κ. Αναστασία Τογιοπούλου, τον εκπρόσωπο του Α' Αστυνομικού Τμήματος Αστυνόμο Σταύρο Τσεκούρα, καθώς και την πολιτευτή Ευσταθία Γιαννιά. Ξεχωριστές ευχαριστίες αναλογούν στους χορηγούς, χωρίς τους οποίους τίποτε από όλα αυτά δε θα είχε γίνει, αλλά και στον Δήμο Πατρέων. Η εκδήλωση καλύφθηκε τηλεοπτικά από τον «ΛΥΧΝΟ», όπου θα μπορέσουν να την παρακολουθήσουν όσοι δεν είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν. Ευχόμαστε από καρδιάς Χρόνια Πολλά σε όλους και ελπίζουμε να μας δίνεται πάντοτε η ευκαιρία να ερχόμαστε κοντά με αφορμή τόσο ωραίες διοργανώσεις!

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    20 Δεκεμβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία