Συνάντηση Δημάρχου Αργοστολίου με τους κατοίκους Τρωιαννάτων για τις ανάγκες της περιοχής (εικόνες)

Στο πλαίσιο των συναντήσεων του Δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου στις τοπικές κοινότητες του Δήμου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου συνάντηση-συζήτηση με κατοίκους των Τρωιαννάτων στην πολιτιστική στέγη της περιοχής.

Υπό συζήτηση τέθηκαν θέματα καθαριότητας της περιοχής, άνοιγμα των μη προσβάσιμων αγροτικών δρόμων, ύδρευσης-ποιότητας του νερού, ελλιπούς φωταγώγησης και οδικής σήμανσης. Οι κάτοικοι όντας αγανακτισμένοι από την εγκατάλειψη της περιοχής τους τα τελευταία χρόνια, ζήτησαν τη στήριξη της νέας δημοτικής αρχής και τη συνεργασία με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ. Σπύρο Χριστοφοράτο, έτσι ώστε να διατηρήσουν την περιοχή τους «ζωντανή» και να παραμείνουν στο χωριό τους.

Ο κ. Σωτήρης Κουρής, Α/Π Αγροτικής ανάπτυξης και πρόεδρος της Πολιτιστικής Στέγης Τρωιαννάτων, στη διάρκεια της συζήτησης υπογράμμισε την ιστορική σημασία του χωριού και τα βυζαντινά και μνημειακά στοιχεία που διαθέτει, αλλά δεν έχουν αναδειχθεί, με αποτέλεσμα να μην έχει αυξηθεί ο τουρισμός στην περιοχή τα τελευταία χρόνια. Ενώ όσον αφορά το κτίριο της πολιτιστικής στέγης (πρώην δημοτικό σχολείο), τόνισε ότι χρειάζεται να γίνουν παρεμβάσεις για την επισκευή του.

Κυριάρχησε ο παραγωγικός διάλογος με στόχο την εύρεση λύσεων σε ζητήματα που αφορούν τα Τρωιαννάτα καθώς και τα γύρω χωριά (Μιτακάτα, Δεμουτσαντάτα). Ο Δήμαρχος συνοδευόταν από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νικόλαο Βαλλιανάτο, άκουσε και κατέγραψε τα προβλήματα και τα αιτήματα των πολιτών, θέτοντας ένα νέο πρόγραμμα αναμόρφωσης και σχεδιασμού της περιοχής για να επανέλθει σταδιακά στην κανονικότητα.

Συνοψίζοντας, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους κατοίκους που παρευρέθηκαν στη συνάντηση, τονίζοντας παράλληλα τη σημαντικότητα της παρουσίας τους σε παρόμοιες συζητήσεις για την συλλογική προσπάθεια επίλυσης των ζητημάτων που προκύπτουν.

Οι συναντήσεις του Δημάρχου με τους κατοίκους συνεχίζονται σε όλους τους οικισμούς του Δήμου Αργοστολίου, προκειμένου επί τόπου να ακούει απ΄ευθείας τους πολίτες και τις προτάσεις τους.

DSC 0584

DSC 0584

DSC 0584

unnamedDSC 0584


Πηγή