Συνάντηση του Θανάση Καββαδά με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ.Θεόφιλο

Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ.Θεόφιλο είχε ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας κ.Θανάσης Καββαδάς, για μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα τρέχοντα ζητήματα του Νομού.

Ο Βουλευτής ενημέρωσε διεξοδικά τον Σεβασμιώτατο για το θέμα της αναστολής έναρξης λειτουργίας του πανεπιστημιακού τμήματος στην Λευκάδα, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται για κατάργηση. Αναφέρθηκε στο κτιριακό, τονίζοντας ότι το θέμα βαίνει προς διευθέτηση, καθώς άνοιξε ο δρόμος για τον διαγωνισμό για τις επισκευές στο Κέντρο Νεότητας, το οποίο θα φιλοξενήσει το Τμήμα.

Επεσήμανε ότι η επίλυση του κτιριακού, μαζί με ενέργειες που κάνει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο για την τεκμηρίωση της βιωσιμότητας και της σκοπιμότητας του Τμήματος, ενισχύουν τα επιχειρήματα της Λευκάδας ώστε να παραμείνει στο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σε αυτό το πλαίσιο, έθεσε εκ νέου στον Σεβασμιότατο το θέμα της παραχώρησης οικοπέδου, αν υπάρχει διαθέσιμο, εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης, για τη δημιουργία εγκαταστάσεων που θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες στέγασης και σίτισης των φοιτητών.

Τόνισε ότι με δεδομένο ότι το πρόβλημα της στέγασης είναι ιδιαίτερα οξύ στα Ιόνια Νησιά, ιδίως κατά τους μήνες υψηλής τουριστικής κίνησης, η προοπτική δημιουργίας Φοιτητικής Εστίας θα ενισχύσει την προοπτική φιλοξενίας πανεπιστημιακού τμήματος στην Λευκάδα. Ο Βουλευτής επεσήμανε μάλιστα ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τον Πρύτανη κ.Β.Χρυσικόπουλο σε επικοινωνία τους, εφόσον υπάρξει παραχώρηση, η κατασκευή της Εστίας θα μπορούσε να υλοποιηθεί με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), στο πλαίσιο σχετικής πρωτοβουλίας που ήδη έχει αναλάβει στα υπόλοιπα Ιόνια Νησιά το Πανεπιστήμιο.

Επιπλέον, συζητήθηκε το θέμα της προσωρινής μετεγκατάστασης του Γηροκομείου Λευκάδας σε χώρους του παλαιού Νοσοκομείου, την οποία έχει αιτηθεί η Μητρόπολη προκειμένου να φιλοξενηθούν οι τρόφιμοι, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακαίνισης στο τωρινό κτίριο του Οίκου Πρόνοιας. Ο Βουλευτής δεσμεύθηκε ότι θα συνδράμει το αίτημα της Μητρόπολης με κάθε τρόπο, τόσο στην 6η ΥΠΕ, όσο και στον Υπουργό.

Τέλος, συζητήθηκε η ανάγκη υλοποίησης των επισκευών στις εκκλησίες που είχαν υποστεί ζημιές από τους σεισμούς του 2015. Ο Βουλευτής ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο για την συνάντηση που είχε στην αρχή της θητείας του με τον Αντιπεριφερειάρχη, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε το θέμα των ναών, ιδίως στη νότια Λευκάδα, και κατά την οποία έλαβε τη διαβεβαίωση από τον κ.Κτενά ότι, εφόσον έχει εξασφαλιστεί ήδη η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, οι μελέτες θα προχωρήσουν ώστε να δοθεί τέλος σε αυτό το χρονίζον πρόβλημα.


Πηγή