Το Λιμεναρχείο Κυλλήνης επισκέφθηκε ο Διονύσης Καλαματιανός

Με τη Λιμενάρχη κ. Ασημακοπούλου και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, που υπηρετούν στο Λιμεναρχείο Κυλλήνης συναντήθηκε ο βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός.

Ο κ. Καλαματιανός συνεχάρη τους κελευστές Θεόδωρο Σκαλτσά και Παναγιώτη Μουρτζίνη για την έγκαιρη και αποφασιστική επέμβαση τους στη διάσωση οδηγού Ι.Χ. λίγο πριν πέσει στη θάλασσα. Εξήρε το θάρρος, την αυταπάρνηση, την επαγγελματική κατάρτιση και την αποτελεσματικότητα τους.

Είχε εκτενή συνομιλία με την κα Λιμενάρχη και τον πρόεδρο της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ν. Κεφαλληνίας και Ιθάκης- Ζακύνθου-Ηλείας κ. Ιωάννη Κορίζη. Συζήτησαν κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν το Λιμεναρχείο, όπως οι ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό και σε υλικοτεχνικά μέσα και οχήματα.

Ο κ. Καλαματιανός, έχει γνώση των ειδικών θεμάτων που απασχολούν το Λιμενικό μας, την οποία απέκτησε κατά την υπηρεσία του ως Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Κατά την περίοδο αυτή χρηματοδοτήθηκαν έργα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των λιμανιών του Κατακόλου και της Κυλλήνης, όπως μεταξύ άλλων, η εγκατάσταση νέων ελαστικών προσκρουστήρων, δεστρών και στεγάστρων στο πρώτο και ο εξηλεκτρισμός των πλοίων με το ειδικό πρόγραμμα ELEMENT στο δεύτερο. Σημαντική, επίσης, ήταν η νομοθετική επίλυση του μεγάλου προβλήματος του φορέα διαχείρισης του αλιευτικού καταφύγιου στο Παλούκι, με τη δημιουργία του λιμενικού γραφείου στο Δήμο Ήλιδας.

Τέλος, αφού αντάλλαξε ευχές ενόψει του νέου έτους με το προσωπικό του Λιμεναρχείου, ο κ. Καλαματιανός τόνισε ότι θα είναι πάντα αρωγός και θα συνδράμει με όλες τις δυνάμεις του στις προσπάθειες επίλυσης προβλημάτων, που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας.


Πηγή