Όλο το Ληξούρι σύσσωμο στην κινητοποίηση για το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο (εικόνες&video)

Μεγάλη κινητοποίηση οργάνωσαν σήμερα το μεσημέρι στην Π.Ε Κεφαλονιάς και Ιθάκης ο Δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης, οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων Διονύσης Αραβαντινός και Δημήτρης Μαντζουράτος, ο ορθοπεδικός του νοσοκομείου Τάσος Παπαδάτος, μαζί με πολίτες, προέδρους και κατοίκους κοινοτήτων, καθώς επίσης τοπικούς φορείς και συλλόγους από την περιοχή της Παλικής.

Όλοι μαζί ενωμένοι, με αφορμή τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών που δεν εμφανίστηκε ο εφημερεύοντας Ιατρός, με αποτέλεσμα το κλείσιμο του Μαντζαβινατείου Νοσοκομείου, έφτασαν στο Αργοστόλι, πραγματοποιώντας πορεία από το Λιμάνι έως την Π.Ε Κεφαλονιάς για να διατρανώσουν τη βούληση τους το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο να μείνει «ζωντανό» και όπως υποστηρίζουν δεν θα εγκαταλείψουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν.

Μήνυμα ενότητας και αγώνα έδωσε ο Δήμαρχος Ληξουρίου κ.Κατσιβέλης με απαίτηση να λειτουργήσει σωστά το Μαντζαβινάτειο και όπως είπε η «σημερινή κινητοποίηση είναι μόνο η αρχή. Περιμένουμε άμεσα ανταπόκριση και λύση στα δίκαια αιτήματά μας από το Υπουργείο. Δεν παίζουμε με τα θέματα υγείας».

Στη συγκέντρωση έγιναν ομιλίες εκτός από τους φορείς του Ληξουρίου και από τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο-ο οποίος τάχθηκε αλληλέγγυος από την πρώτη στιγμή- υποστήριξε ότι δεν νοσεί μόνο το Ληξούρι, αλλά η υγεία σε ολόκληρη την Κεφαλονιά και μόνο ενωμένοι όλοι μαζί δίνοντας αγώνα θα καταφέρουν να εισακουστούν εκεί που πρέπει και να έχουν θετικά αποτελέσματα.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Σταύρου Τραυλού- ο οποίος βρίσκεται στη Ζάκυνθο λόγω υποχρεώσεων-με παρόντες από την Περιφέρεια τον κ.Σωτήρη Κουρή Α/Π Αγροτικής Ανάπτυξης . Συζητήθηκαν οι δράσεις που θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες εν όψει και του Περιφερειακού Συμβουλίου της Παρασκευής.

Ο Ορθοπεδικός γιατρός του νοσοκομείου κ.Τάσος Παπαδάτος, τόνισε ότι πρέπει σε πρώτη φάση «να διεκδικήσουν από τον ΥΠΕάρχη κ.Καρβέλη να φέρει στο Ληξούρι δύο γενικούς γιατρούς σε μόνιμη βάση για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, έτσι ώστε να βγαίνουν οι εφημερίες και να μην κλείσει το νοσοκομείο και σε δεύτερη φάση να διεκδικήσουν τη στελέχωση της παθολογικής κλινικής. Να ζητάμε εφικτά και υλοποιήσιμα πράγματα, πρόσθεσε».

Κλείνοντας τη συζήτηση ο Α/Π κ.Σωτήρης Κουρής υποσχέθηκε ότι θα ενημερώσει την Περιφερειάρχη κ.Ρόδη Κράτσα και θα κάνουν ότι είναι δυνατό να αγωνιστούν στον τομέα της υγείας.

IMG 5099IMG 5099IMG 5099IMG 5099IMG 5099IMG 5099IMG 5099IMG 5099IMG 5099IMG 5099


Πηγή