Ασπιώτης κατά Μαχειμάρη για τα απορρίμματα…

maxeimaris-aspiotis-696x403.jpg

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο βόρειας Κέρκυρας τονίζει πως ο δήμαρχος αντιμετωπίζει με ανευθυνότητα το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η ανακοίνωση

Έκπληκτοι, οι δημότες του δήμου της ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, παρακολουθούν τη μεγάλη ανευθυνότητα, με την οποία ο Δήμαρχος κ. Μαχειμάρης, αντιμετωπίζει το σοβαρότατο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Αρνείται επίμονα τη μεταφορά, χωρίς να φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο την εναλλακτική λύση , που εκείνος προτείνει.
Η εικόνα των τελευταίων χρόνων του νησιού μας, που έφτασε, δυσφημίζοντας την Κέρκυρά μας, στα πέρατα της οικουμένης, δεν τον έχει προβληματίσει? Οι μεγάλοι κίνδυνοι για την υγεία των κατοίκων του νησιού μας και των επισκεπτών του δεν τον αγγίζουν?
Είναι από όλους αποδεκτό ότι η μοναδική λύση, μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής του εργοστασίου επεξεργασίας των απορριμμάτων, είναι η μεταφορά τους, την οποία εκείνος, παρά τις παραινέσεις όλων των δημοτικών ομάδων της αντιπολίτευσης, αλλά και την εκπεφρασμένη διάθεσή μας, να βοηθήσουμε στην κατεύθυνση της επίλυσης του σοβαρότατου προβλήματος, αρνείται να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Οφείλει να καταλάβει, επί τέλους, ο κ. Μαχειμάρης ότι οι αποφάσεις , που θα δώσουν λύση σε κάθε θέμα ή πρόβλημά του δήμου μας, είναι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τις οποίες οφείλει να σέβεται, και ΟΧΙ αποφάσεις δικές του.
Όσοι έχουν στοιχειώδη λογική αλλά και συναίσθηση της σημερινής πραγματικότητας , στο φλέγον αυτό θέμα, καταλαβαίνουν ότι , στο σημείο που έχουμε φτάσει, η λύση της προσωρινής μεταφοράς των απορριμμάτων είναι και η μοναδική λύση.
Σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε και, σε συνεργασία με το ΦΟΣΔΑ, να πετύχουμε τους καλύτερους δυνατούς όρους για τη μεταφορά.