Οι προτάσεις της «Νότιας Κέρκυρα Πολιτών» για τον προϋπολογισμό

pandis-696x532.jpg

Τις προτάσεις της παράταξης του, γνωστοποίησε ο Γιάννης Πανδής αναφορικά με τον προϋπολογισμό του Δήμου Νότιας Κέρκυρας.

Η ανακοίνωση

Η παράταξη μας πιστή και υπεύθυνη στις αρχές της ,νοιώθει την ανάγκη να ενημερώσει τους δημότες της Νότιας Κέρκυρας για την πορεία διαμόρφωσης του προϋπολογισμού του δήμου μας για το ‘έτος 2020. Ενόψει της συζήτησης ψήφισης του προϋπολογισμού που έχει οριστεί για τις 8/1/2020,η παράταξη μας, έγκαιρα στις 20/12/2019, ζήτησε από το δήμαρχο κ. Λέσση να ενημερωθεί για τον υπό διαμόρφωση προϋπολογισμό. Το πρόγραμμα μας ,οι θέσεις μας αλλά προ πάντων η ευθύνη μας βασίζεται στην ανάγκη να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση των τεράστιων και σοβαρών προβλημάτων που έχουν οι δημότες μας. Στην προσπάθεια αυτή καταθέσαμε προ ημερών και τις δικές μας προτάσεις. Ο δήμαρχος κ. Λέσσης και ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος κ, Σαγιας τις αντιμετώπισαν αρχικά ως θετικές υποστηρίζοντας μάλιστα πως θα μπορούσαν κάποιες από αυτές να συμπεριληφθούν στον υπό κατάρτιση προϋπολογισμό.

Οι προτάσεις μας

Συγκοινωνιακή μελέτη για μονοδρόμηση στον Άγιο Ματθαίο
Συγκοινωνιακή μελέτη για μονοδρόμηση Λευκίμμης
Μελέτη για την δημιουργία οργανισμού διαχείρισής προορισμού
Μελέτη για την προμήθεια στάσεων λεωφορείων
Δημιουργία παρκινγκ στη Δημοτική Ενότητα Λευκιμμαίων
Δημιουργία παρκινγκ στη Δημοτική Ενότητα Κορισσίων
Δημιουργία παρκινγκ στη Δημοτική Ενότητα Μελιτειέων
Μελέτη για αντικατάσταση Δημοτικού φωτισμού με ηλιακά φωτιστικά σώματα
Μελέτη για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων
Μελέτη για την δημιουργία ανοικτού θεάτρου στη δημοτική ενότητα Κορισσίων
Συντήρηση και ανάδειξη μονοπατιών
Μελέτη για την αξιοποίηση των περιοχών NATURA
Μελέτη αξιοποίησης του ποταμιού της Μεσογγής
14.Μελέτη αξιοποίησης του ποταμιού Λευκίμμης.

Στις 30/12/2019 συνεδρίασε η οικονομική επιτροπή του δήμου μας με θέμα τον προϋπολογισμό ,στην όποια συμμετέχει και ο επικεφαλής μας κ. Γιάννης Πανδής. Μελετώντας τα στοιχεία του προϋπολογισμού διαπιστώσαμε ότι καμιά από τις προτάσεις που καταθέσαμε δεν έχει συμπεριληφθεί στο σχεδιασμό αλλά με λύπη μας είδαμε πως δεν έχει κανένα στοιχείο ανάπτυξης και προβολής του τόπου μας που τόσο έχει ανάγκη. Καμία μελέτη για έργα τα οποία θα βελτιώσουν την οικονομική και πολιτιστική ζωή των κατοίκων της Νότιας Κέρκυρας. Ο δήμος μας είναι κατεξοχήν τουριστικός και αγροτικός και έχει όπως γνωρίζουμε όλοι μας μεγάλη έλλειψη υποδομών για να μπορέσει να αναπτυχθεί. Είναι ένας προϋπολογισμός χωρίς όραμα ,παλιάς κοπής ο οποίος δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του λαού της Νότιας Κέρκυρας.

Η παράταξη μας επειδή δεν κάνει στείρα και κομματική αντιπολίτευση, αλλά μέλημα της και υποχρέωση της είναι η ανάπτυξη του τόπου μας και οι καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των δημοτών μας Ελπίζουμε πως μέχρι την ημερομηνία ψήφισης του προϋπολογισμού ο δήμαρχος κ. Λέσσης και η παράταξη του, θα επανεξετάσουν τις θέσεις και απόψεις τους σχετικά με τον προϋπολογισμό του 2020, για να μπορέσει και η παράταξη μας να συναινέσει στην ψήφιση του.

Ο επικεφαλής, Γιάννης Πανδής