ΣΥΡΙΖΑ: Ηχηρό μήνυμα από την Ηλεία


Το μήνυμα εστάλη και ήταν ηχηρό προς κάθε κατεύθυνση τόσο σε επίπεδο Νομού όσο και Πανελλαδικά.

Νίκος Λώλος, Γιώργος Γουβιάς

Η γεμάτη από κόσμο αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Διοικητηρίου στον Πύργο αποτέλεσε την καλύτερη «απόδειξη» του γεγονότος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο εκφραστής της μεγάλης δημοκρατικής και προοδευτικής συμμαχίας.

Αυτό άλλωστε επισημάνθηκε και από τους δύο κεντρικούς ομιλητές της χθεσινής προσυνεδριακής συγκέντρωσης, τους κ κ Νίκο Βούρτση και Γιάννη Ραγκούση.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του Βουλευτή του Νομού μας κ Διονύση Καλαματιανού ο οποίος αναφέρθηκε στα μεγάλα ζητήματα της περιοχής μας όπως η υλοποίηση του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου, την απουσία των Πανεπιστημιακών σχολών αλλά και τα σχέδια για το προσφυγικό επισημαίνοντας ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετωπίζει τα σημαντικά αυτά θέματα για τον Νομό μας με αδιαφορία αλλά και κοροϊδία.

Όπως σημείωσε ο κ Καλαματιανός η πολυπληθείς παρουσία στελεχών και φίλων αποδεικνύει ότι το αίτημα για κοινωνική και πολιτική αλλαγή, τόσο σε τοπικό όσο και εθνικό επίπεδο, γιγαντώνεται.

Εκλογή προέδρου
και εκλογικός νόμος

Επίθεση στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάλη για τους χειρισμούς του στα ζητήματα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και στην κατάθεση του νέου εκλογικού νόμου, εξαπέλυσαν κατά την διάρκεια των ομιλιών τους οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούρτσης και Γιάννης Ραγκούσης.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμαναν θα είναι η πρώτη φορά που σε πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν θα δοθεί η δυνατότητα δεύτερης θητείας το προεδρικό αξίωμα.

«Δεν θέλουν συναίνεση και επιδιώκουν μία λαϊκίστικη σύγκρουση» σημείωσε ο κ Βούρτσης συμπληρώνοντας ότι και οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής και την εκλογή προοδευτικής κυβέρνησης.

Από την πλευρά του και ο κ Γιάννης Ραγκούσης άσκησε και αυτός κριτική στον Πρωθυπουργό τόσο για το ταξίδι του στην Αμερική το οποίο όπως επισήμανε στέφθηκε από πλήρη αποτυχία ενώ συμπλήρωσε ότι οι χειρισμοί του θέτουν σε κίνδυνο την χώρα, όσο και για το ζήτημα εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ που κυκλοφορεί..


Πηγή