Ένα παράξενο «πράγμα» με… γαλανό μάτι σε αυλή σπιτιού στην Μυρσίνη – Η «παράξενη» ιστορία που αναστάτωσε την π […]


Δέκα μέρες ζωής είχε το παράξενο «πράγμα» διαμέτρου 10 εκατοστών που βρισκόταν στην αυλή σπιτιού στη Μυρσίνη και κουνιόταν πολύ αργά ενώ στο κέντρο του είχε ένα… «γαλάζιο μάτι».

Δεν είναι ιστορία… μυστηρίου, αλλά πραγματικότητα αφού αυτό το συγκεκριμένο μικρό «πράγμα» -αγνώστου ταυτότητας και προέλευσης- βρισκόταν πίσω από κάποιο σπίτι της Μυρσίνης και προκάλεσε το ενδιαφέρον αρκετών κατοίκων.

“Αρχές του χρόνου πίσω από το σπίτι μου και κάτω από ένα νάυλον με το οποίο είχα σκεπάσει τα ξύλα για το τζάκι, είδα αυτό το περίεργο πράγμα. Στρογγυλό, χωρίς πόδια, διαμέτρου περίπου 10 εκατοστά και υφή που θύμιζε σαλιγκάρι, αν και δεν το άγγιξα. Ήταν κάτι ζωντανό γιατί κουνιόταν και εκείνο που μας έκανε εντύπωση είναι πως όταν το άγγιζες με ένα ξύλο, στο κέντρο του άνοιγε κάτι σαν μάτι με χρώμα γαλάζιο. Δεν πρέπει να ήταν μανιτάρι. Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο σε χωράφι και όσοι ήρθαν και το είδαν, το ίδιο είπαν… Το παράξενο αυτό «πράγμα» από προχθές έχει «ζαρώσει», προφανώς είναι νεκρό…”.

Με αυτά τα λόγια περιγράφει η κ. Γιώτα Νίκα κάτοικος Μυρσίνης το περίεργο «πράγμα» που αντίκρυσε στο πίσω μέρος του σπιτιού της και το οποίο από προχθές είναι νεκρό.

Τι μπορεί να ήταν αυτό το περίεργο στρογγυλό «πράγμα»; Μύκητας ή κάποιος άλλος μικροοργανισμός ίσως, που όμως δεν έχει εμφανισθεί ποτέ άλλοτε στην ευρύτερη περιοχή, όπως είπαν και ηλικιωμένοι αγρότες που το είδαν. «Εντύπωση μας έκανε η γαλάζια τρύπα στο κέντρο του κάτι σαν «μάτι» που ανοιγόκλεινε αργά…» λέει η κ. Αργυρώ Παπατόλια, νύφη της κ. Νίκα.


Πηγή