Αλεξάνδρα Γιαννίτση: Ο ορισμός της δυναμικής γυναίκας

Τους δύο τελευταίους μήνες του 2019 η αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης Αλεξάνδρα Γιαννίτση έκανε «αγώνα δρόμου» για να προλάβει τις καταληκτικές ημερομηνίες στα Προγράμματα «Φιλόδημος» και όχι μόνο.

Η αντιδήμαρχος τα κατάφερε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το νέο έτος θα είναι χωρίς απαιτήσεις.

Η Αλεξάνδρα Γιαννίτση του Νικολάου, στενός συνεργάτης του δημάρχου Γιάννη Λέντζα, γεννήθηκε στη Βάρδα Ηλείας, όπου και ζει μόνιμα. Αποφοίτησε το έτος 2006 από τη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ως πτυχιούχος της κατεύθυνσης Φυτοπροστασίας. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Μιλά άπταιστα δύο ξένες γλώσσες, αγγλικά και γερμανικά, γλώσσες που η ίδια επέλεξε να μάθει. Εργάζεται από το 2006 έως σήμερα ως γεωπόνος στην περιοχή της Βάρδας, αν και τα καθήκοντά της στο δήμο έχουν μειώσει στο ελάχιστο την επαγγελματική δραστηριότητά της ως γεωπόνος.

Έμπειρη αυτοδιοικητικός η δυναμική γυναίκα, αφού ασχολήθηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση την τετραετία 2006 – 2010 ως δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Βουπρασίας. Το 2010 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Βουπρασίας με κύρια καθήκοντα το περιβάλλον, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την πολιτική προστασία, τις δασικές εκτάσεις και τον ηλεκτροφωτισμό.

Επίσης υπήρξε ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάρδας από το 2011 στη θέση της γραμματέως και της αντιπροέδρου. Ενεργή δράση είχε και στον αθλητισμό, ως μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Παμβουπρασιακού Αθλητικού Ομίλου Βάρδας.

Όταν ο δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά του ορίζεται να ασκεί η αντιδήμαρχος Γιαννίτση Αλεξάνδρα.


Πηγή