Ανέλαβε την διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείο Κεφαλονιάς ο Φώτης Μεσσάρης – Οι πρώτες του ενέργειες

Με μεγάλη διάθεση και πλήρη επίγνωση της κατάστασης στον πολύπαθο τομέα της Υγεία στην Κεφαλονιά

Ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς κ. Φώτης Μεσσάρης.

Από την επομένη της ορκωμοσίας του στην Πάτρα στην διεύθυνση της 6η ΥΠΕ στις 16 Ιανουαρίου, βρίσκεται καθημερινά από τις 7 το πρωί στο γραφείο και σε αυτές τις πρώτες μέρες, σκοπός του είναι να γνωριστεί με το προσωπικό και να ενημερωθεί για τα ζητήματα που είναι «ανοικτά».

Ο κ. Μεσσάρης, αναλαμβάνει το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς σε μία δύσκολη περίοδο, με έντονη υποστελέχωση, όμως όπως λέει και ο ίδιος, από την θητεία του στις Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού… του αρέσουν τα δύσκολα!

Ήδη έχει κάνει τις πρώτες του επαφές, αύριο αναμένεται να επισκεφτεί και το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου και αισθάνεται την ευθύνη της θέσης του.

Ο ίδιος, όταν τον συναντήσαμε στο γραφείο του, ευγενικά μας είπε, πως στην παρούσα φάση δεν θα ήθελε να δώσει κάποια συνέντευξη που απλά και μόνο θα δημιουργούσε προσδοκίες για ένα καλύτερο μέλλον του Γενικού Νοσοκομείου της Κεφαλονιάς. Θα βγει και θα μιλήσει όταν θα έχει κάτι ουσιαστικό να πει, κάτι ουσιαστικό να ανακοινώσει. Απολύτως σεβαστό.

Ο κ. Μεσσάρης, θέλει κατά την θητεία του να έχει και την γνώμη του κόσμου για το πως βλέπει τον Νοσοκομείο και πρωτίστως καλές σχέσεις με το προσωπικό του Νοσοκομείου, που και ο ίδιος αναγνωρίζει ότι «βάζουν πλάτη» όλα αυτά τα χρόνια, παρά την υποστελέχωση και την έλλειψη προσωπικού, ώστε το Νοσοκομείο να στέκεται με αξιοπρέπεια. Βέβαια στόχος του, είναι να πάει το Νοσοκομείο, επί θητείας του, αλλά και ο κλάδος της Υγείας, ένα (τουλάχιστον) βήμα παραπέρα!

Γεννημένος το 1962 στα Κουρουκλάτα, έφυγε με την οικογένειά του από την Κεφαλονιά για την Αθήνα το 1976, σε ηλικία 14 ετών. Τελείωσε τις τρεις πρώτες τάξεις της δευτεροβαθμίου εκπαιδεύσεως στο Γυμνάσιο Αρρένων Αργοστολίου ενώ τις τρεις τελευταίες στο Μικτό Λύκειο Χολαργού.

messaris 1

Από εκεί μπήκε στην Σχολή Ευελπίδων και είχε μία σημαντική πορεία στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας υπηρετώντας και στις Ειδικές Δυνάμεις. Όταν ευδοκίμως τερμάτισε την θητεία του στις Ένοπλες Δυνάμεις, με τον βαθμό του Αντιστράτηγου, ένιωσε την ανάγκη ότι θα μπορούσε να προσφέρει την εμπειρία του και τις γνώσεις του από διοίκηση, στην Κεφαλονιά, στον πολύπαθο τομέα της Υγείας στο Νησί μας.

Γνωρίζει ότι τα αντικείμενα είναι διαφορετικά, εντούτοις βρίσκει κοινά στοιχεία στην διοίκηση, όταν υπάρχει μεθοδικότητα και διάθεση για προσφορά. Όπως, άλλωστε καταλάβαμε από την πρώτη επαφή που είχαμε μαζί του είναι ένας άνθρωπος που επιδιώκει να χτίζει… γέφυρες και όχι… τοίχους!

Ο νέος διοικητής πήρε και την ευχή του σεβ. Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριου και τις επόμενες ημέρες ενδεχομένως να έχει τις πρώτες συναντήσεις με τους δημάρχους της Κεφαλονιάς, τον αντιπεριφερειάρχη και τον Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Του ευχόμαστε καλή και ευδόκιμη θητεία, σε ένα πολύ δύσκολο και ταλαιπωρημένο πόστο, όπως είναι αυτό της Υγείας.

Γιώργος Χαλαβαζής

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του INKEFALONIA


Πηγή