Ανατροπή δεδομένων για τον κοροναϊό: Μεταδίδεται πριν εκδηλωθούν συμπτώματα

«Το γεγονός αυτό αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού», ανέφερε στο CNN o Γουίλιαμ Σάφνερ, σύμβουλος στο αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου των Ασθενειών (CDC) καθώς είναι πολύ πιο δύσκολο να ελεγχθεί ένας ιός, να εντοπιστούν οι επαφές του ασθενούς και να απομονωθούν, αν ο ασθενής είχε εξαπλώσει την ασθένεια για εβδομάδες πριν συνειδητοποιήσει ότι είναι φορέας της.

«Αυτό σημαίνει ότι η ασθένεια είναι περισσότερο μεταδοτική από όσο νομίζαμε», είπε ο Σάφνερ. Εκπρόσωπος του CDC δεν ήταν διαθέσιμος για να σχολιάσει το γεγονός, σύμφωνα με το CNN. Να τονιστεί πως αν ο Κινέζος υπουργός έχει δίκιο, και είναι πολλοί αυτοί που τον αμφισβητούν, αυτό σημαίνει, αναφέρει το CNN ότι τα επιβεβαιωμένα περιστατικά στις ΗΠΑ, αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου, μπορούσαν να μεταδώσουν τον ιό νωρίτερα από την εκδήλωση των συμπτωμάτων. Υπενθυμίζεται πως κρούσματα του ιού σημειώθηκαν στις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τον Καναδά.

Στην Κίνα ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους είναι καθ’ οδόν για το Πεκίνο, προκειμένου να συναντηθεί με τους αξιωματούχους και τους ειδικούς που ασχολούνται με την επιδημία του κοροναϊού 2019-nCoV. «Οι συνάδελφοί μου στον ΠΟΥ και εγώ θα θέλαμε να μάθουμε τις τελευταίες εξελίξεις και να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με τη Κίνα, παρέχοντας περαιτέρω προστασία για την αντιμετώπιση του ξεσπάσματος αυτού», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Γκεμπρεγιέσους. Ο ΠΟΥ έκανε γνωστό εξάλλου ότι οι εκδότες μεγάλων επιστημονικών περιοδικών συμφώνησαν να μοιράζονται με τον Οργανισμό τυχόν εργασίες που θα τους υποβληθούν για τον νέο κοροναϊό, προτού να δημοσιευθούν και με τη συγκατάθεση των συντακτών τους.

TheCaller.gr

The post Ανατροπή δεδομένων για τον κοροναϊό: Μεταδίδεται πριν εκδηλωθούν συμπτώματα appeared first on AgrinioPress.