Αχαΐα: O Σπύρος Μυλωνάς για το φράγμα Πείρου – Παραπείρου

Σε πλήρη αποσαφήνιση της θέσης του για το φράγμα Πείρου – Παραπείρου προέβη με δήλωσή του ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς.

Η δήλωση του Δημάρχου έχει ως εξής:

«Μία από τις βασικές προτεραιότητες της δημοτικής μας αρχής και εμού προσωπικά είναι η αντιμετώπιση των οξυτάτων προβλημάτων ύδρευσης του Δήμου μας. Η εξασφάλιση νερού, άριστου σε ποιότητα και άφθονου σε ποσότητα για όλους τους δημότες, είναι ύψιστος στόχος μας.

Βασικός παράγοντας στην επίλυση μέρους των προβλημάτων αυτών είναι η λειτουργία του φράγματος Πείρου-Παραπείρου. Την άποψη αυτή τη διατύπωσα τόσο προεκλογικά όσο και εν συνεχεία, ενώ τη Δευτέρα 20/1 το Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητήσει και θα αποφασίσει για το θέμα αυτό. Είμαι της άποψης ότι το φράγμα πρέπει να τεθεί σε λειτουργία με την ευθύνης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και για το σκοπό αυτό οφείλω να αναλάβω, και θα αναλάβω, κάθε δυνατή πρωτοβουλία.

Ωστόσο, σημερινό (18/1/2020) πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ τοπικής εφημερίδας δημιουργεί παραπειστικές εντυπώσεις. Το «ή μπαίνεις ή φεύγεις προς το Δήμαρχο Πατρέων και προς την Πάτρα δεν βρίσκεται στη λογική, στην πολιτική και στην αντίληψή μου για τη συνεργασία των όμορων Δήμων την οποία επιδιώκω και θα διεκδικήσω με όλες μου τις δυνάμεις σε κάθε ζήτημα και προφανώς και στη διαχείριση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου για την οριστική επίλυση του προβλήματος ύδρευσης της Δυτικής Αχαΐας».


Πηγή