Δίκη Μέντζου: Σοβαρές μαρτυρίες και νέες αποκαλύψεις

Με την εξέταση και άλλων μαρτύρων συνεχίστηκε η δίκη για τον θάνατο του Νίκου Μέντζου, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Μεσολογγίου.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται η σύζυγος του δασκάλου από το Αγρίνιο που βρέθηκε απανθρακωμένος στο αυτοκίνητό του σε λιοστάσι ιδιοκτησίας του. Οι μάρτυρες που κατέθεσαν ήταν, υπάλληλοι του ζαχαροπλαστείου, όπου εργαζόταν το ζεύγος Μέντζου, ο ιδιοκτήτης και γαμπρός της κατηγορούμενης, η διευθύντρια του σχολείου στο οποίο δίδασκε ο Νίκος Μέντζος, η χρηματίστρια και ένας ακόμη μάρτυρας που η ιδιοκτησία του βρίσκεται κοντά στο χωράφι που έγινε το συμβάν.

Μια από τις σημαντικότερες μαρτυρίες ήταν της χρηματίστριας, η οποία είπε ότι η τελευταία επικοινωνία που είχε με τον Μέντζο ήταν διαφορετική από όλες τις υπόλοιπες που είχαν κατά την 15ετή συνεργασία τους. Η ίδια αισθάνθηκε ότι κάποιος ήταν δίπλα του και ουσιαστικά τον καθοδηγούσε στο τι θα πει. Μάλιστα ήταν η πρώτη φορά που της ζήτησε να ρευστοποιηθούν οι μετοχές του και τα χρήματα να κατατεθούν στον κοινό, με την σύζυγό του, τραπεζικό λογαριασμό. Όλες τις προηγούμενες φορές που ρευστοποιούσε μετοχές, διέθετε τα χρήματα για την αγορά άλλων. Μάλιστα η συνομιλία είχε καταγραφεί, όπως γίνεται με όλες τις συνομιλίες των πελατών για λόγους ασφαλείας, αλλά το Δικαστήριο δεν δέχθηκε να αναπαραχθεί στην αίθουσα.

Επίσης κατέθεσε και ο ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου και γαμπρός της κατηγορουμένης, ο οποίος αμφισβήτησε ουσιαστικά τον αυτόπτη μάρτυρα και ιδιοκτήτη του κοντινού εργοστασίου, καταθέτοντας ότι στο σημείο του συμβάντος έφθασε περίπου στις 12 η ώρα που ήδη καιγόταν το αυτοκίνητο, αφού πρώτα είχε ειδοποιήσει την πυροσβεστική και βρήκε την σύζυγο του Μέντζου πεσμένη στο έδαφος να κλαίει και να οδύρεται. Το ερώτημα είναι γιατί να κλαίει από στην στιγμή που όπως λέει στις καταθέσεις της δεν γνώριζε ακόμα ότι μέσα υπήρχε ο σύζυγός της, η απάντηση ήταν ότι στενοχωρήθηκε επειδή καταστρεφόταν το αυτοκίνητο. Επίσης σε ότι αφορά τις αιχμές που έχουν αφεθεί όλο το προηγούμενο διάστημα περί τοκογλυφίας από την πλευρά του δασκάλου, ο ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου το απέκλεισε κατηγορηματικά.

Ο υπάλληλος του ζαχαροπλαστείου και φίλος του δασκάλου, είπε ότι ο Μέντζος του είχε ζητήσει έναν αριθμό τηλεφώνου για να μπορεί να επικοινωνεί με την ερωμένη, ώστε να μην ανακαλύψει την σχέση η σύζυγος. Ο ίδιος προσπάθησε να δείξει ως δράστες την οικογένεια της ερωμένης, διότι ο Μέντζος εκβιαζόταν από αυτούς και απειλείτο να διακόψει την σχέση. Ωστόσο η οικογένεια είχε παραπεμφθεί παλιότερα σε δίκη και αθωώθηκε. Εκείνο που προσπάθησαν οι δικηγόροι να διαπιστώσουν, μέσα από τις ερωτήσεις τους προς τους μάρτυρες, ήταν η ώρα που έφυγαν από το ζαχαροπλαστείο η σύζυγος και ο γαμπρός της, τους οποίους ο αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι είχε δει από την αρχή στον τόπο του συμβάντος. Καμία μαρτυρία όμως δεν ήταν απολύτως συγκεκριμένη, καθώς κανένας μάρτυρας δεν θυμόταν με ακρίβεια την ώρα και μίλησαν για ένα διάστημα από τις 11 ως τις 11.30 περίπου.

Η διευθύντρια του σχολείου είπε ότι κάποια στιγμή διαπίστωσε την εξωσυζυγική σχέση του δασκάλου, καθώς η ερωμένη προκαλούσε προβλήματα ακόμα και την ώρα του μαθήματος, αναγκάζοντάς την να του κάνει παρατήρηση προκειμένου να μην μεταφέρει τα προσωπικά του προβλήματα μέσα στον χώρο εργασίας του την ώρα μάλιστα που κάποια πράγματα γίνονταν αντιληπτά και από τα μικρά παιδιά. Είπε επίσης ότι ο ίδιος της είχε πει ότι εκμυστηρεύτηκε κάποια μυστικά του στην ερωμένη θεωρώντας την πρόσωπο εμπιστοσύνης, αλλά τελικά διέρρευσαν. Μάλιστα της είπε ότι θέλει να διακόψει την σχέση. Η διευθύντρια άφησε να εννοηθεί, βάσει όσων της είχε πει ο Μέντζος, ότι εκβιαζόταν από την πλευρά της ερωμένης για χρήματα, προκειμένου να μην αποκαλύψει τα μυστικά.

Πηγή: aixmi-news.gr

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    25 Ιανουαρίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία