Δ.Τ. Μελωδικές δράσεις από τη Χορωδία της Κοινο_Τοπίας στην πίτα του Συλλόγου Ευρυτάνων και στο Σύλλογο της Χα […]

Μελωδικές δράσεις από τη Χορωδία της Κοινο_Τοπίας στην πίτα του Συλλόγου Ευρυτάνων και στο Σύλλογο της Χαλανδρίτσας

Εορταστικές μελωδίες θα σκορπίσει η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr με αφορμή την έλευση του νέου χρόνου.

Συγκεκριμένα η χορωδία με μαέστρο τη Λίνα Γερονίκου μουσικό-υψίφωνο και την Κατερίνα Φιλιππάτου στο πιάνο την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στις 6μμ θα σκορπίσει εορταστικές μελωδίες στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Ευρυτάνων Αχαΐας "Η Ευρυτανία" στο Μέγαρο Λόγου & Τέχνης (Πλατεία Β. Γεωργίου Α΄ 17).

Σκοπός του Συλλόγου Ευρυτάτων -που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1986- είναι να φέρει σε επαφή τα μέλη του μέσω των διαφόρων εκδηλώσεων που διοργανώνει ώστε να κρατηθούν ζωντανές οι μνήμες, τα ήθη και τα έθιμα της Ευρυτανίας, με κορυφαίο από αυτά τα «πολυσπόρια», δημιουργώντας έτσι για τις 300 οικογένειες Ευρυτάνων που ζουν στην Πάτρα ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού και παράδοσης στο κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στις 6.30μμ η χορωδία θα σκορπίσει μελωδίες στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος της περιοχής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας -που θα γίνει στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου- στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερυμάνθου.

Ο σύλλογος της Χαλανδρίτσας έχει ως σκοπό

Τη διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος από οποιεσδήποτε δραστηριότητες ή εργασίες οι οποίες είναι δυνατόν ή να το αλλοιώσουν ή να το καταστρέψουν.

Την αξιοποίηση του τοπίου, του περιβάλλοντος και η προβολή των φυσικών καλλονών.

Την προστασία των δασών και η αύξηση του πρασίνου.

Την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων. Τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς με την ανάδειξη και συντήρηση των παραδοσιακών οικισμών, των μνημείων και των κειμηλίων των ηθών και των εθίμων κ.α. Την καλλιέργεια και την ανάπτυξη της πολιτιστικής ιδέας στους κατοίκους της περιοχής.

Την ευαισθητοποίηση των κατοίκων για την πρόληψη ασθενειών και ατυχημάτων καθώς και για τη διάσωση του περιβάλλοντος.
Την προφύλαξη των κατοίκων από την εξάπλωση ή τη μετάδοση λοιμωδών νοσημάτων από την ρύπανση του περιβάλλοντος είτε με την εκτροφή φυτικών ή ζωικών προϊόντων, είτε με την παρασκευή με ακατάλληλα για τη δημόσια υγεία μέσα και υλικά.

Πληροφορίες για δημοσιογράφους: Ανδρέας Σπηλιώτης 2615.002009

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    11 Ιανουαρίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία