Επιστολή του καθηγητή Λουκά Μαργαρίτη για το 5G

Επιστολή απέστειλε ο καθηγητής Ηλεκτρομαγνητικής Βιολογίας κύριος Λουκάς Χ. Μαργαρίτης προς την Επιτροπή Πολιτών Πάτρας για την Προστασία της Υγείας από την Η/Μ Ακτινοβολία, σχετικά με την ομιλία της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών κυρίας Μαστοράκου στην Διακίδειο Σχολή με θέμα: "“Η ακτινοβολία παντού γύρω μας. Κίνδυνοι και προφυλάξεις”.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Με όλο το σεβασμό προς τη θεσμική της θέση και το συνολικό έργο που εχει προσφέρει στην κοινωνια της Πάτρας, απλά η κ Μαστοράκου ως Πυρηνική Ιατρός δεν μπορεί να ομιλεί περί μη επικινδυνότητας της ακτινοβολίας του νέου δικτυου κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς 5G, επικαλούμενη ως τεκμηρίωση

  1. "Η βιομηχανία τηλεπικοινωνιών υποθέτει ότι οι εκθέσεις χαμηλού επιπέδου τους δεν θα προκαλέσουν ποτέ επιπτώσεις στην υγεία" (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΠΩΣ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΕΡΕΥΝΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ)
  2. Εάν και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υιοθετήσει την «αρχή της πρόληψης» (άρθρο 174-2) που επιτάσσει την λήψη προληπτικών μέτρων πριν υπάρξει βεβαιότητα για την βλαπτικότητα μιας ουσίας ή προϊόντος, στην περίπτωση των τεχνητών ηλεκτρομαγνητικών πεδίων η διακήρυξη αυτή έχει μείνει στα χαρτιά.(ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ, ΑΡΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ)

3.Παρουσιάζοντας στη συνέχεια τις επιστημονικές αλήθειες που έχουν διατυπώσει: Ακτινοφυσικοί, ακτινολόγοι, ακτινοθεραπευτές, πυρηνικοί γιατροί και η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) απαρίθμησε τα εξής (ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ):

3Α. Μη ιοντίζουσα ακτινοβολία – δεν επηρεάζει το DNA (ΚΛΑΣΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ. ΕΔΩ, ΣΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΗ ΙΟΝΙΖΟΥΣΑΣ ΑΚΤΙΝΒΟΛΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΘΕΙ ΤΟ ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ ΣΤΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΡΧΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΛΗΘΩΡΑΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ)

3Β. "Δεκάδες ιατρικές συσκευές όπως οι ορθοπαιδικές, δερματολογικές και άλλες εφαρμογές (έλεγχος στα αεροδρόμια), λειτουργούν ήδη επί χρόνια στις ίδιες ακριβώς συχνότητες με τις κεραίες 5G, χωρίς αναφερόμενες επιπλοκές. Για την πρώτη φάση λειτουργίας των δικτύων 5G στην Ελλάδα, οι συχνότητες θα είναι πολύ κοντά στα 4G / Wifi που έχουν χρησιμοποιηθούν εκτενώς” (ΟΝΤΩΣ ΑΡΧΙΚΑ ΟΙ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΕΣ – ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΖΩΓΡΑΦΟΥ) ΑΛΛΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΙΚΕΣ ΚΕΡΑΙΕΣ 5G, ΑΝΑ 60 ΜΕΤΡΑ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ PRODIAGRAFES, ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΑΠΟΡΡΟΦΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ 5G, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΥΤΗ, ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η κ.ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΠΡΑΓΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΙΚΤΥΟ .5G, ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΕΙ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ ΑΚΟΥΜΠΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ 3G, 4G-LTE).

3Γ."Δεν υπάρχει καθιερωμένη βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη επίπτωση στους ανθρώπους ή το περιβάλλον από τα ραδιοκύματα στο τα επίπεδα ισχύος που χρησιμοποιούνται για το 5G".(ΠΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ 5G ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ)

3Δ. "Ζούμε σε θάλασσα ακτινοβολίας. Η ακτινοβολία είναι μέρος της φύσης. Προέρχεται από φυσικές και από τεχνητές πηγές. Οι ραδιενεργές ουσίες παράγονται τεχνητά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πυρηνικής σχάσης. Περίπου το 85% της ακτινοβολίας μας είναι φυσική και 15% τεχνητή».(ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΕΧΝΗΤΗ-ΕΞΑΙΡΩΝΤΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ-, ΑΠΟ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΑΣΥΡΜΑΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Η ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ. ΑΥΤΗ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑ ΠΛΗΜΥΡΙΣΕΙ ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΠΛΗΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ 5G ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟΥΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΙ ΜΕΣΗ ΤΡΟΧΙΑ)

3Ε. Αναφερόμενη στην κινητή τηλεφωνία επισήμανε ότι «έχει αποδειχθεί επιστημονικά η θερμική επίδραση των κινητών ενώ δεν έχουν διαπιστωθεί δυσμενείς επιπτώσεις στην ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου, τη γνωσιακή λειτουργία, τον ύπνο, τον καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή πίεση» και πρόσθεσε:(ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΑΠΟ ΜΗ ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΤΟΣΟ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ICNIΡ ΟΣΟ ΚΑΙ Η SCENIHR ΥΠΟ ΤΟΝ Π.Ο.Υ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΔΟΣΙΜΕΤΡΙΑΣ!. ΤΑ ΟΡΙΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΑΠΟΤΥΠΩΘΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ – ΒΛΕΠΕ https://bioinitiative.org/ : ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΡΑΔΙΟΚΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ ΣΤΡΕΣ

(225 studies, 203 (89% ΜΕ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ) , 26(11% ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ)

ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΠΩΣΕΙΣ, ΜΑΘΗΣΗ, ΜΝΗΜΗ

(305 studies, 222 (72% ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ) , 83 (28% ΜΗ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ)

ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 180 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Ο.Η.Ε.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

A) ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΕΜΠΟΜΕΝΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΓΕΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΟΥ 5G ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΣΥΡΜΑΤΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ 5G ΜΕ ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΜΕΧΡΙ 10GBYTES/SEC ΚΑΙ

Β) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ (ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΕΣ) ΠΩΣ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΗΓΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΞ ΙΣΟΥ ΚΑΛΑ ΜΕ ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗς ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΕΚΠΕΜΠΟΜΕΝΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΩΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ

Γ) ΣΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΑ Η ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΦΥΤΑ, ΖΩΑ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΑΣΥΡΜΑΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ 5G ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ

ΛΟΥΚΑΣ Χ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

ΟΜ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ"


Πηγή