Η υποδοχή του δεξιού πέλματος της Αγίας Ελένης στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου Κεφαλοβρύσου (φωτο)

Ιερά Αγρυπνία και υποδοχή του δεξιού πέλματος της Αγίας Ελένης τελέστηκε την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στις 20:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου Κεφαλοβρύσου. Εκ του εκκλησιαστικού συμβουλίου ανακοινώθηκαν τα εξής:

“Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης, τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού, με αφορμή την επέτειο των εγκαινίων του ως άνω Ιερού Ναού.

Η Ιερά Αγρυπνία ξεκίνησε στις 8 το βράδυ της Δευτέρας 20 Ιανουαρίου 2020, με την υποδοχή του Ιερού λειψάνου, του δεξιού πέλματος της Αγίας Ενδόξου και Ισαποστόλου Ελένης.

Το Ιερό λείψανο κόμισε εκ της Ιεράς Μονής Προυσσού της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου, ο καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης π. Γεράσιμος και το υποδέχθηκε ο Αρχιερατικός επίτροπος Μεσολογγίου πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αναστάσιος Καντάνης, στον προαύλιο χώρο του ναού, πλαισιούμενος από τον εφημέριο του Ναού π.Κωνσταντίνο Μακρυγιάννη, Ιερείς, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, και πλήθος προσκυνητών.

Στη συνέχεια το Ιερό Λείψανο τοποθετήθηκε εντός του ναού, προς ευλογία και προσκύνηση των πιστών.

Το δεξί πέλμα της ενδόξου Ισαποστόλου Ελένης, μητέρας του Μ.Κωνσταντίνου, φυλάσσεται στη Ιερά Μονή Προυσού της Μητροπόλεως Καρπενησίου. Το Ιερό λείψανο βρέθηκε σε μια κρύπτη στον τρούλο του Καθολικού της Ιεράς μονής το 1974 από τον τότε Ηγούμενο της Μονής π. Γρηγόριο.

Προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών τοποθετήθηκε στην είσοδο του Ιερού Ναού και η εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας, η οποία βγαίνει από το Ιερό Βήμα μία φορά το χρόνο, κατά την επέτειο των εγκαινίων του Ναού. Στο τέλος της Ιεράς Αγρυπνίας και ώρα 1 το ξημέρωμα, το εκκλησιαστικό συμβούλιο παρέθεσε τράπεζα Αγάπης (δείπνο), σε όλους τους πιστούς, στο νέο κτήριο του Πνευματικού Κέντρου, «Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς» της Ενορίας μας, παραπλεύρως του Ιερού Ναού.

Στη συνέχεια έγινε η αναχώρηση του Ιερού Λειψάνου”.

The post Η υποδοχή του δεξιού πέλματος της Αγίας Ελένης στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου Κεφαλοβρύσου (φωτο) appeared first on AgrinioPress.