Κλειστά παραμένουν τα καταστήματα του ΟΤΕ και στην Πάτρα-Συνεχίζεται η απεργία

Μέχρι τις 12 Ιανουαρίου συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.

Θυμίζουμε, ότι η ΟΜΕ ΟΤΕ βρίσκεται σε συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις από τις 21 Δεκεμβρίου, ενώ στις 13 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας για τις παράνομες απολύσεις.

Τα καταστήματα του ΟΤΕ και COSMOTE στην Πάτρα παραμένουν κλειστά, ενώ καθημερινά οι εργαζόμενοι βρίσκονται έξω απ’ αυτά ενημερώνοντας τους πολίτες για τα αιτήματά τους.

Όπως καταγγέλλει η ΟΜΕ ΟΤΕ “από την αρχή της διαδικασίας είχαν διαπιστώσει την προσπάθεια της διοίκησης, να αρνείται και να αποφεύγει δεσμεύσεις που αποτελούν το κοινό με τους εργαζόμενους, αυτονόητο συμφέρον".

Οι εργαζόμενοι επικαλούνται την πρότασή της εταιρείας να προβεί σε απολύσεις με τη λήξη της παρούσας σύμβασης και αμέσως μετά την υπογραφή της επόμενης; Αναρωτιούνται γιατί ο ΟΤΕ προτείνει μονοετή διάρκεια στη νέα ΣΣΕ ώστε να τηρήσει τη ρήτρα για μη απολύσεις, που όμως ενδεχομένως θα αναιρέσει πάλι μετά τη λήξη της προηγούμενης ΣΣΕ.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους η διοίκηση αποκρύπτει τα σχέδια της που αφορούν στο μέλλον του ΟΤΕ και των εργασιακών σχέσεων.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Την ίδια ώρα, ο ΟΤΕ προχωρά σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για τον αποκλεισμό κτιρίων από μερίδα συνδικαλιστών και της παρεμπόδισης εργαζομένων να προσέλθουν στην εργασία τους.

«Από τις 21/12/19, που ξεκίνησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΟΜΕ-ΟΤΕ, οι συνδικαλιστές προσπαθούν να επιβάλλουν με εκβιαστικό τρόπο την απεργία στους εργαζομένους κι έτσι παρατηρούνται φαινόμενα αποκλεισμού κτιρίων και καταστημάτωντης εταιρείας και παρεμπόδισης εργαζομένων να εισέλθουν στους χώρους για να εργαστούν. Αν και έγιναν επανειλημμένα συστάσεις, τόσο από την εταιρεία όσο και από την αστυνομία, για συμμόρφωση, το φαινόμενο συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Η εταιρεία δηλώνει ότι:

Όπως σέβεται το δικαίωμα στην απεργία, θα διαφυλάξει το δικαίωμα των εργαζομένων που επιθυμούν να εργαστούν, έχοντας ήδη καταθέσει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

Η παρεμπόδιση των εργαζομένων να μπουν στους χώρους της δουλειάς τους, με κλείσιμο θυρών-περιφρούρηση και εκφοβισμό, είναι παράνομη και προσβάλλει θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων σε μια δημοκρατική κοινωνία.

Η τακτική αυτή αναγκάζει, όσους εργαζόμενους επιθυμούν να εργαστούν, να υποστούν οικονομική ζημία και τους στερεί το δημοκρατικό δικαίωμα της ελευθερίας επιλογής.

Η παρεμπόδιση των εργαζομένων που θέλουν να ασκήσουν το δικαίωμα να εργαστούν είναι αντιδημοκρατική και υποβαθμίζει τον ΟΤΕ και την χώρα μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    8 Ιανουαρίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία