Κυλλήνη: Απειλή οι προσχώσεις για τα αλιευτικά

Αγώνα δρόμου έχει ξεκινήσει το Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης για να μην κλείσει το αλιευτικό λιμάνι εξαιτίας των προσχώσεων στην είσοδό του.

Το πρόβλημα στην μπούκα του λιμανιού που χρησιμοποιούν οι μηχανότρατες και άλλα αλιευτικά σκάφη ξεκίνησε πριν από περίπου δύο χρόνια, όπως λένε οι αλιείς και με την πάροδο του χρόνου το πρόβλημα εντάθηκε. «Το βάθος στη μπούκα από επτά μέτρα που ήταν σήμερα έχει φθάσει στα δύο μέτρα και είναι θέμα χρόνου να κλείσει οριστικά για τα μεγάλα αλιευτικά» λένε οι αλιείς μέλη του συλλόγου πλοιοκτητών μέσης αλιείας Πατρών και Δυτικής Ελλάδας.

Στο Λιμενικό Ταμείο από πέρυσι το καλοκαίρι έχουν κατατεθεί δύο αιτήσεις σχετικές με ο πρόβλημα. Ο πρόεδρος του ΛΤ Γιάννης Λέντζας και οι συνεργάτες του έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για να εγκριθεί το έργο εκβάθυνσης.

Περίπλοκη διαδικασία

Ο πρόεδρος του ΛΤ Γιάννης Λέντζας δήλωσε στην «Πατρίς»: «Πράγματι υπάρχει πρόβλημα που έχει προκύψει από παλιά. Έχουν κατατεθεί από το περασμένο καλοκαίρι αιτήσεις εκβάθυνσης της εισόδου του αλιευτικού λιμένα. Το Λιμενικό Ταμείο από τον περασμένο Οκτώβριο έχει μεριμνήσει για τη λύση του θέματος καθ’ όσον πρόκειται για έργο με εξαιρετικά περίπλοκη διαδικασία αδειοδότησης της εκτέλεσής του. Κάνουμε αγώνα δρόμου για να επισπεύσουμε τις διαδικασίες ώστε άμεσα να ξεκινήσει το έργο εκβάθυνσης»

Για την ιστορία, τελευταία εκβάθυνση στη μπούκα έγινε το 2009.

Στο Αλιευτικό Λιμάνι Κυλλήνης βρίσκονται πέντε μηχανότρατες αλλά έρχονται συχνά και άλλες από την Πάτρα.

Διαβάστε περισσότερα στην εφ.«Πατρίς» …


Πηγή