Λάβρος Μαχειμάρης κατά Άδωνι και συγκρίσεις Ερημίτη με Ποντικονήσι και Αχίλλειο

mXEIMARIS-696x394.jpg

Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας: Το Δ.Σ. θα λάβει υπ’ όψιν και τις εκκρεμοδικίες!

Σαφέστατη θέση για την υπόθεση της εκποίησης του Ερημίτη πήρε (όχι και τόσο) εμμέσως (αλλά σίγουρα) σαφώς, o δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, παραλληλίζοντας την τσιμεντοποίηση του Ερημίτη με ανάλογη συμπεριφορά στο Αχίλλειο ή το Ποντικονήσι!

Ο κ. Μαχειμάρης, μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας, αφού κάλεσε την κυβέρνηση να προωθεί τέτοιες επενδύσεις αφού επιλύσει τα προβλήματα σε πολύ σοβαρά ζητήματα υποδομών όπως η αποκομιδή των απορριμμάτων, η οδοποιία, τα δημόσια δίκτυα που θα μπορέσουν να προσελκύσουν σοβαρούς επενδυτές, απέρριψε τις κατηγορίες που δέχθηκε από τον Άδωνι Γεωργιάδη για προσκόμματα που δήθεν βάζει η δημοτική αρχή στην έγκριση της μελέτης των υψομετρικών διαφορών:
«Είναι ένα θέμα που έρχεται στις υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες δεν έχουν προσωπικό επαρκές. Καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες, οι υπάλληλοι και η δημοτική αρχή για μεγάλο χρονικό διάστημα και μάλιστα, παρά το γεγονός ότι είχαμε πάρα πολλά σοβαρά και σημαντικά θέματα. Ωστόσο, το αντιμετωπίσαμε κατά προτεραιότητα και η υπηρεσία το εισηγήθηκε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Θα πρέπει να ξέρει ο κ. Υπουργός ότι δεν είναι τυπική διαδικασία. Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής έχει αποφασιστικές αρμοδιότητες για κάποια πράγματα. Σε θέματα σοβαρά που αφορούν τη χωροταξία, την πολεοδομία και για ρυθμιστικά σχέδια, δεν έχει διακριτικό ρόλο αλλά υποχρεούται βάση του νόμου να το εισηγηθεί και παραπέμψει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει διακοσμητικό ρόλο».
Το Δ.Σ. θα λάβει υπ΄ όψιν και τις εκκρεμοδικίες!

Η εισήγηση, σύμφωνα με τον κ. Μαχειμάρη, θα έρθει στην επόμενη ή μεθεπόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο, εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους θα αποφασίσει σύμφωνα με την αξιολόγηση και την κρίση του: «Δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του ενιαίου Δήμου έχει προσφύγει για τα δημοτικά μονοπάτια, υπόθεση που εκκρεμοδικεί. Για ό,τι εκκρεμοδικεί, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις αποφάσεις», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, στηρίζοντας τόσο τυπικά όσο και ουσιαστικά τη διεκδίκηση διατήρησης του χαρακτήρα των δημοτικών μονοπατιών στον Ερημίτη.
«Υποχρεούμαστε να συνεχίσουμε τη διεκδίκηση και θα πρέπει να τελεσιδικήσει. Το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να συμπεριλάβει στην απόφασή του την άλλη εβδομάδα και αυτό το ζήτημα».
Επένδυση στον Ερημίτη, όπως Ποντικονήσι και Αχίλλειο!

Πάντως, ο κ. Μαχειμάρης εξέφρασε ουσιαστικά τη θέση του απέναντι στην εκποίηση του Ερημίτη: «Το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να λάβει υπ’ όψιν του τι σημαίνει επένδυση σε εκείνη την περιοχή. Τι σημαίνει επένδυση για το Ποντικονήσι ή το Αχίλλειο; Δε λέω για την Ακρόπολη, για τα μουσεία και μνημεία. Επένδυση σημαίνει ότι οι οικονομικοί παράγοντες θα πρέπει να δείχνουν σεβασμό και προστασία στο περιβάλλον. Επένδυση δεν σημαίνει οποιοσδήποτε να τσιμεντοποιεί οποιοδήποτε χώρο. Η συντριπτική πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου και της κοινωνίας της βόρειας Κέρκυρας είναι υπέρ των επενδύσεων. Αλλά σε τί είδους επένδυση είναι υπέρ;»