Μπαρτζώκας ο… πέμπτος και το αξέχαστο «αριστερό λέι απ»

bartzokas.jpg

Διαβολοβδομάδα, μέρος… πρώτον με έξι παιχνίδια απόψε, εκ των οποίων τα δύο… ματσάρες.

ΤΣΣΚΑ (12-6) εναντίον Ρεάλ (15-3) στη Μόσχα, οι Ρώσοι επιστρέφουν στη φυσική τους έδρα μετά από δύο αγωνιστικές (όπου έπαιξαν στο Καλίνινγκραντ) έχοντας εκ νέου εκτός τον Χάκετ και τον Στρέλνιεκς αλλά θα κάνει ντεμπούτο ο Σαντ-Ρος. Η «βασίλισσα» έφτασε τις 13 σερί νίκες, μετά το Μόναχο πάει… τρένο, επέστρεψαν Γιουλ και Ρέγες αλλά της λείπουν Ρούντι και Ράντολφ. Στα της παράδοσης, η ΤΣΣΚΑ έχει επτά σερί νίκες υποδεχόμενη τη Ρεάλ, με τελευταίο διπλό στις 17 Δεκεμβρίου 2008!

Εφές (15-3) εναντίον Αρμάνι (10-8) στην Κωνσταντινούπολη, οι Τούρκοι έκαναν ίσως το καλύτερο φετινό τους παιχνίδι επικρατώντας της Μπάρτσα στη Βαρκελώνη, και παραμένουν πρώτοι στη βαθμολογία έχοντας 11 νίκες στα τελευταία 12. Στο 20-9 η συνολική τους παράδοση, επιμέρους είναι… 14-0 στην Πόλη!

Ολυμπιακός (7-11) εναντίον Αλμπα (5-13) στο ΣΕΦ, στην επάνοδο του Γιώργου Μπαρτζώκα στον πάγκο. Μάλιστα, έγινε ο τέταρτος προπονητής που κάνει δεύτερη θητεία ως head coach στη σύγχρονη ιστορία των Πειραιωτών μετά τον Γιάννη Ιωαννίδη το 1999, τον Ντούσαν Ιβκοβιτς το 2010, τον Μίλαν Τόμιτς το 2014 και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο το 2004 (ήταν επί έξι χρόνια βοηθός των Καζλάουσκας, Γκέρσον και Γιαννάκη). Και πρόκειται περί ενός πολύ καλού προπονητή ψυχολογίας που κακώς απολύθηκε την προηγούμενη φορά. Δεν είναι ο Μπαρτζώκας μόνο… viral βιντεάκια με καντήλια και το «αριστερό λέι απ»!

Μακάμπι (12-6) εναντίον Μπαρτσελόνα (13-5) στο Τελ Αβίβ, η άλλη ματσάρα της βραδιάς. Στο 8-16 συνολικά η παράδοσή τους στην Euroleague με επιμέρους 7-5 επί ισραηλινού εδάφους (τρεις άσοι στα τελευταία τέσσερα). Η Μακάμπι αναθάρρησε με διπλό επί της Αλμπα και έχει να ηττηθεί εντός από… πέρυσι, 28 Μαρτίου, από τη Ζάλγκιρις, έχοντας φέτος κάνει ήδη το 8/8!

Διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου


Πηγή