Οικονομικά συμφέροντα πίσω από τη λαθροθηρία στη Στροφυλιά- Γιατί άνοιξαν πυρ κατά οικολόγων!

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο της λαθροθηρίας στο κατά τα άλλα …προστατευόμενο Εθνικό Πάρκο της Στροφυλιάς, με τους λαθροθήρες πλέον να στρέφουν τα όπλα τους ακόμα και κατά ανθρώπων που προσπαθούν να περιφρουρήσουν το χώρο!

Οι θρασείς λαθροθήρες έφτασαν στο σημείο να πυροβολήσουν (και μάλιστα παραπάνω από μια φορά και από απόσταση μόλις 20 μέτρων, στη Λίμνη του Πρόκοπου), προς την κατεύθυνση μέλους της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας που βρισκόταν εκεί!

Το γεγονός ότι ο ύποπτος για την εγκληματική αυτή ενέργεια έχει οδηγηθεί στον εισαγγελέα, δεν αρκεί όμως. Κι αυτό, γιατί η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει περίτρανα ότι η λαθροθηρία στις υγροτοπικές προστατευόμενες περιοχές δεν είναι απλά ένα παράνομο «χόμπυ».

Είναι πολύ πιθανόν να διακυβεύονται παράνομα εισοδήματα που προκύπτουν απ’ αυτήν και η διαπίστωση αυτή επιβάλλει ανάλογη κλιμάκωση της αντιμετώπισής τους από τη συνδυασμένη δράση των αρμόδιων αρχών επιβολής της νομιμότητας.
Η λαθροθηρία στα εθνικά πάρκα και ιδίως στις υγροτοπικές περιοχές οφείλει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά ως οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα, οι υπηρεσίες δίωξης να αποκτήσουν άμεσα επαρκή εξοπλισμό σε πλωτά μέσα, οι περιπολίες να πολλαπλασιαστούν.
Η άγρια ζωή στα Εθνικά Πάρκα είναι εθνικός πλούτος και δεν μπορεί να αφήνεται έρμαιο στα χέρια εγκληματιών.

Όπως φαίνεται η απόπειρα των λαθροθηρών να εκφοβίσουν τα μέλη της ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ. θα πέσει στο κενό, καθώς δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν με αμείωτο ρυθμό την περιφρούρηση του Εθνικού Πάρκου. Είναι αυτονόητο όμως, ότι από μόνοι τους δεν επαρκούν για να πατάξουν τη λαθροθηρία και ο κρατικός μηχανισμός θα πρέπει να κινηθεί τάχιστα και αποφασιστικά.. .

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    10 Ιανουαρίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία