Πάτρα: Έγκυες αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους για βασικές εξετάσεις

Πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι έγκυες γυναίκες που απευθύνονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, προκειμένου να κάνουν μία σειρά από εξετάσεις που προβλέπονται κατά την περίοδο της κύησης.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν το μηχάνημα που απαιτείται για τις εξετάσεις αυτές έχει χαλάσει με αποτέλεσμα ο γιατρός να μην τις αναλαμβάνει. Πρόκειται για βασικές εξετάσεις που απαιτούνται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, όπως η αυχενική διαφάνεια β' επιπέδου και τρίτου τριμήνου.

Όταν οι γυναίκες παίρνουν τηλέφωνο και ενημερώνονται για την κατάσταση που επικρατεί, ρωτώντας για το πότε θα μπορούσαν να κλείσουν ραντεβού για να προχωρήσουν κάποια στιγμή στις εξετάσεις αυτές, κανείς δεν ξέρει να τους απαντήσει επακριβώς.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι έγκυες να αναγκάζονται να καταφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα πληρώνοντας από την τσέπη τους, την στιγμή που είναι ασφαλισμένες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι για τις εξετάσεις αυτές στον ιδιωτικό τομέα το κόστος ξεκινά από τα 200 με 250 ευρώ και φτάνει τα 400 με 500.


Πηγή