Πάτρα: Ολοήμερη η επίσκεψη Κικίλια τη Δευτέρα στην Πάτρα – Θα μεταβεί σε Νοσοκομεία και θα συναντηθεί με […]

Από το πρωί της Δευτέρας θα βρεθεί στην Πάτρα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργανώνει η ΝΟΔΕ Αχαΐας με αφορμή την κοπή της πίτας στο "Πάνθεον" και την προβολή της ταινίας "Ορεινές Συμφωνίες" που εξασφάλισε η εφημερίδα "ΓΝΩΜΗ".

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πριν από λίγη ώρα οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα του Υπουργού Υγείας στην Πάτρα.

Ο κ. Κικίλιας θα επισκεφθεί νοσηλευτικά ιδρύματα, ενώ το μεσημέρι θα έχει συνάντηση και με τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

Η εκδήλωση στο Πάνθεον έχει προγραμματιστεί για τις 6:30 το απόγευμα της Δευτέρας.

ΤΑΙΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Η ταινία «Ορεινές Συμφωνίες» παρουσιάζει στιγμές από τη ζωή του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και η οποία εξασφαλίστηκε με πρωτοβουλία της «Γ», σε συνεργασία με το Ιδρυμα «Κων)νος Μητσοτάκης».

Οι «Ορεινές Συμφωνίες» μεταφέρουν στον θεατή, με τρόπο απρόσμενο, στιγμές ζωής του εμβληματικού πολιτικού, μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό, ανέκδοτες διηγήσεις της οικογένειας, των συνεργατών, αλλά και των πολιτικών του αντιπάλων.

Μένοντας μακριά από τα στενά πρότυπα των ντοκιμαντέρ, η ταινία επιχειρεί να ρίξει φως σε άγνωστες πτυχές της σύνθετης προσωπικότητάς του τόσο γνωστού αλλά ταυτόχρονα και τόσο «άγνωστου»Έλληνα πολιτικού.

Οι δύο καταδίκες του σε θάνατο από τους Ναζί, η βαθειά του επαφή με την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη, η πίστη του στην ιδέα της εθνικής συμφιλίωσης αλλά και η αγάπη του για την σύντροφό του Μαρίκα και το καταφύγιό του στην ποίηση αποτελούν μερικές μόνο από τις «στάσεις» της ταινίας, στην μακρά και περιπετειώδη διαδρομή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Στην ταινία παρουσιάζεται για πρώτη φορά απόσπασμα της τελευταίας συνέντευξης που έδωσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είκοσι μέρες πριν τον θάνατό του.

Ρόλο καταλύτη στο εγχείρημα του σκηνοθέτη, Βαγγέλη Ευθυμίου, έχει η σχέση σεβασμού και αγάπης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τη φύση.

Αναδεικνύεται η σημασία που έδινε ο ίδιος, ως πολίτης και ως πολιτικός, στην προστασία του περιβάλλοντος και μάλιστα σε μια εποχή που η έννοια της οικολογικής συνείδησης ήταν σχεδόν άγνωστη.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    9 Ιανουαρίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία