Πάτρα: Φως στους εμπρησμούς δίνουν οι δύο κάμερες και η καθαρίστρια

Μπορεί η αστυνομία να έπιασε τον ύποπτο για τη φωτιά που προκλήθηκε στον καρναβαλικό μπάστακα το βράδυ της Τρίτης, στον Ακταίο του Ρίου, όμως, οι έρευνες για το θέμα θα συνεχιστούν.

Ο 40χρονος ιερέας που πιάστηκε από την αστυνομία δεν είναι ακόμα σίγουρο αν συνδέεται με τις τρεις φωτιές που προηγήθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης, στο δημαρχείο, στην Παντανάσσης και στην Ακτή Δυμαίων.

Φως στο ζήτημα, πέρα από την κατάθεση του ιερέα που ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν θα ομολογήσει, δίνει η κατάθεση της καθαρίστριας του δήμου, αλλά και οι δύο κάμερες που εντόπισαν τα ξημερώματα της Τρίτης το αυτοκίνητο των δραστών.

Η καθαρίστρια στην κατάθεσή της στο ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής κάνει λόγο για ένα αυτοκίνητο που στην περιγραφή της φέρεται να μοιάζει με αυτό του 40χρονου ιερέα, ένα Ι.Χ. σκούρου χρώματος, μάρκας Hyundai.

Oι δύο κάμερες που έπιασαν τους εμπρηστές των μπαστάκων θα δώσουν πάντως λίγο φως στην υπόθεση και θα ξεκαθαρίσουν αν ο φερόμενος ύποπτος ιερέας που έχει κινήσει πάνω του πλέον όλες τις υποψίες ήταν και ο ίδιος και στους τέσσερις εμπρησμούς ή αν είχε και άλλους που δρούσαν μαζί του ή και μεμονωμένα.

Επίσης, αυτό που θα εξετάσει η αστυνομία είναι κατά πόσο ο ύποπτος, σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι είναι ο δράστης για όλους τους εμπρησμούς, έδρασε από μόνος του ή ενέργειες του κινήθηκαν από αλλού, αφού όλα δείχνουν ότι οι εμπρησμοί ήταν προμελετημένοι. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το οπτικό υλικό βρίσκεται στα χέρια του ανακριτικού τμήματος και εξετάζεται.


Πηγή