Περ. Δυτ. Ελλάδος: Υπογράφτηκε σύμβαση για την προσωρινή μετεγκατάσταση του Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας

Ένα μεγάλο «πακέτο έργων», συνολικού ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ, που προσφέρει σημαντική αναβάθμιση στην σχολική στέγη του νομού Ηλείας, δρομολογήθηκε σήμερα Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020, κατά την επίσκεψη του διευθύνοντα συμβούλου της Εταιρίας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», Αθανασίου Γιάνναρη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετά από σχετική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη.

«Είναι μια σημαντική μέρα για την σχολική στέγη της Δυτικής Ελλάδας, καθώς δίνουμε λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα σχολείων στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Φαρμάκης, αναφερόμενος διεξοδικά στις εξελίξεις, οι οποίες είναι οι εξής:

Υπογράφτηκε σύμβαση για την προσωρινή μετεγκατάσταση του Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες ενίσχυσης και αποκατάστασης στα κτίρια που στεγάζεται σήμερα, τα οποία έχουν υποστεί βλάβες από τον σεισμό του περασμένου Μαΐου. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, υπέγραψε σύμβαση με την ΚΤΥΠ και αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει με 1 εκατομμύριο ευρώ την προμήθεια, μεταφορά και τοποθέτηση οικίσκων ελαφράς προκατασκευής, προκειμένου να λειτουργήσει το σχολείο.

Υπογράφτηκε σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της ΚΤΥΠ και του αναδόχου για την κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου Νέας Μανωλάδας, προϋπολογισμού 3,1 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδας 2014-2020».

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, γνωστοποίησε ότι:

Έχει επιλεγεί ο ανάδοχος για την ανέγερση κτιρίου που θα στεγάσει το Γενικό Λύκειο Λεχαινών, προϋπολογισμού 3,1 εκατ. ευρώ που επίσης χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδας 2014-2020». Η υπογραφή της σύμβασης θα πραγματοποιηθεί εντός των επομένων ημερών.
Εκπονούνται μελέτες για το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού, προκειμένου να ενταχθεί για χρηματοδότηση στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδας 2014-2020».

Ο κ. Φαρμάκης ευχαρίστησε τον κ. Γιάνναρη για την συνεργασία και την αποτελεσματικότητα, τονίζοντας: «Ποντάρουμε σε τέτοιου είδους συνεργασίες και γρήγορες ταχύτητες, προκειμένου να είμαστε παραγωγικοί και αποτελεσματικοί για την ίδια την κοινωνία».

Από τη δική του πλευρά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ Α.Ε. υπογράμμισε: «Ξεκινάμε άμεσα την αναβάθμιση και τη δημιουργία σχολικών κτιρίων, με νέα σύγχρονα σχολεία και συνεχίζουμε με τον εκσυγχρονισμό των νοσοκομειακών μονάδων», προσθέτοντας: «Μαζί με τον φίλο μου Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και σε συνεργασία με τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή, στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις βάσεις για μια σύγχρονη Ελλάδα».

Δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της Ανώνυμης Εταιρίας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε Αθανασίου Γιάνναρη και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, στον σύνδεσμο: https://youtu.be/TlelEP3_Y4U

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    14 Ιανουαρίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία