Προσοχή, μην ρίχνετε τις στάχτες απο το τζάκι στους κάδους απορριμάτων

Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης εφιστά την προσοχή στους δημότες που χρησιμοποιούν καυσόξυλα για τη θέρμανση των σπιτιών τους, να μην ρίχνουν τις στάχτες, από τα τζάκια, στους Κάδους Απορριμάτων, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς. Υπάρχουν αρκετά κρούσματα, όπου έχουν καεί κάδοι εξαιτίας αυτού του γεγονότος.

Οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί!

Οι πολίτες που χρησιμοποιούν καυσόξυλα, παρακαλούνται να μεριμνούν, ώστε πριν πετάξουν τις στάχτες, να είναι βέβαιοι πως τις έχουν σβήσει καλά. Καλό θα ήταν να αφήνουμε τη στάχτη για δύο μέρες σε μεταλλικά δοχεία, προκειμένου να σβήσουν εντελώς και στη συνέχεια να την απορρίπτουμε στους κάδους.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας κ. Παναγιώτης Βαγγελάκος απευθύνει έκκληση στους δημότες για τη συνεργασία όλων των πολιτών στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας του Δήμου, επισημαίνοντας πως: “ο κίνδυνος πυρκαγιάς και καταστροφής του απορριμματοφόρου είναι τεράστιος. Ειδικότερα, εάν οι συνοδοί του απορριμματοφόρου δεν αντιληφθούν άμεσα τη φωτιά τίθεται σε κίνδυνο και η σωματική τους ακεραιότητα. Η καθαριότητα και η διαφύλαξη της δημόσιας περιουσίας, είναι συλλογική μας ευθύνη”.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    22 Ιανουαρίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία