Πύργος: Το φορτίο είχε και… τρεις μετανάστες!


ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ Ο ΡΟΥΜΑΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΔΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ «ΤΡΥΠΩΣΕΙ» ΣΤΟ ΟΧΗΜΑ ΤΟΥ

Μάρτυρας μιας αναπάντεχης εικόνας με πρόσφυγες στο πίσω μέρος του φορτηγού του, έγινε χθες το πρωί ένας Ρουμάνος οδηγός νταλίκας που ερχόμενος προς το κέντρο του Πύργου προκειμένου να αδειάσει το εμπόρευμά του σε γνωστή τοπική επιχείρηση, είδε τους τρεις παράτυπους μετανάστες κρυμμένους ανάμεσα στο προϊόν.

Ειδικότερα οι τρεις παράτυποι μετανάστες, δυο ενήλικοι και ένας ανήλικος, έγιναν αντιληπτοί από τον ίδιο τον οδηγό και τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης κατά την άφιξη του φορτηγού στον Πύργο. Ανάμεσα στο φορτίο με πέλετ που προοριζόταν για την εταιρία «Υδραυλική» του Κωνσταντίνου Ζάβου, είχαν «τρυπώσει» και κρύβονταν ώστε να μη γίνουν αντιληπτοί, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Η νταλίκα είχε ξεκινήσει την πορεία της από το λιμάνι της Πάτρας, με τους τρεις μετανάστες πιθανότατα να εισήλθαν παράνομα στο όχημα στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας κατά τη διάρκεια της στάσης του για ανεφοδιασμό. Οι μετανάστες όμως «έπεσαν» και αυτοί θύματα έκπληξης, καθώς πίστευαν πως το φορτηγό θα είχε προορισμό τη γειτονική Ιταλία. Η έκπληξή τους όταν αντίκρισαν πως βρίσκονταν στην περιοχή του Πύργου και συγκεκριμένα στην οδό Αλφειού που βρίσκεται η επιχείρηση, ήταν τόσο μεγάλη όσο και η έκπληξη των ανθρώπων που τους αντίκρισαν.

Σκύλος… ντετέκτιβ!

Ωστόσο, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως τους μετανάστες «ξετρύπωσε» ο σκύλος του ιδιοκτήτη, ο οποίος κατάφερε να τους μυριστεί τη στιγμή που ήταν κρυμμένοι ανάμεσα στο εμπόρευμα και άρχισε να γαυγίζει έντονα.

Άμεση επέμβαση της αστυνομίας

Ο οδηγός ήταν αυτός που ειδοποίησε την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, ενημερώνοντας για το συμβάν. Άμεση ήταν η ανταπόκριση των ανθρώπων της, που βρέθηκαν στο σημείο και συνέλαβαν τους μετανάστες. Στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας οδηγήθηκε όμως και ο οδηγός της νταλίκας, προκειμένου να καταθέσει όσα γνωρίζει για την παρουσία των τριών ανάμεσα στο εμπόρευμα.

Όσον αφορά τους μετανάστες, φιλοξενήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Αστυνομική Διεύθυνση όπου έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μάθουν την προέλευση των μεταναστών.


Πηγή