Τι λέει η Μ. Ζερβού για τις προκάτ αίθουσες της δίχρονης προσχολικής

68-696x420.jpg

Δήλωση με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε με τις προκάτ αίθουσες για την δίχρονη προσχολική πραγματοποίησε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Παιδείας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μαρία Ζερβού.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Ζερβού δήλωσε:
“Λάθος ανάγνωση του Νόμου από πλευράς του ΣΕΠΕ Κέρκυρας και του Διευθυντή της Π.Ε Κέρκυρα κ. Χρήστου Άνθη, σχετικά με την τριμερή επιτροπή, που όφειλε να συγκροτήσει ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, αλλά και του σχεδιασμού του Δήμου της Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, απετέλεσαν την αφορμή για τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν για τη στέγαση των νηπίων κατά την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής.
Βάσει του Νόμου 4521/18 αρθ. 33 η Τριμερής Επιτροπή συστάθηκε για την περσινή χρονιά, προκειμένου να προτείνει στο Υπουργείο την εφαρμογή ή μη της δίχρονης προσχολικής αγωγής στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Μετά την εισήγηση της Επιτροπής και την τελευταία συνάντηση του κ. Νικολούζου και της νέας Δημάρχου κ. Υδραίου, με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Ζαχαράκη στο Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο εξέδωσε κοινή Υπουργική απόφαση, με την οποία εξαιρούσε το Δήμο της Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων από την υποχρεωτικότητα της δίχρονης προσχολικής αγωγής, ταυτόχρονα, η ίδια απόφαση όριζε και την υποχρεωτικότητα για τη επόμενη σχολική χρονιά 2020 – 2021.Επομένως, η συγκεκριμένη Επιτροπή δεν είχε λόγο ύπαρξης ή λόγο επανασύστασης, αφού δεν είχε αντικείμενο προς συζήτηση.
Όσο για τις αίθουσες που ο Δήμος ζητά από το Υπουργείο Παιδείας, αφορά τον ευρύτερο σχεδιασμό του Δήμου για τη στέγαση/μεταστέγαση δομών της προσχολικής αγωγής μέχρι την κατασκευή σχολικών κτιρίων.
Τα στοιχεία τα επεξεργάστηκα με την ιδιότητα της Εντεταλμένης Συμβούλου σε θέματα Παιδείας του Δήμου, δόθηκαν από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας (my school) και το Ληξιαρχείο του Δήμου.
Λαμβάνοντας υπόψη τον γενικότερο σχεδιασμό για τις κτιριακές υποδομές, ο Δήμος και εγώ προσωπικά, συνεργαστήκαμε άριστα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Πέτρο Αγγελόπουλο καθώς και μέχρι ενός σημείου και με το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Από την κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαράσλειο 16.01.2020 δεν υπήρξε καμία διαφοροποίηση της πρότασης που από κοινό ο Δήμος και ο Περιφερειακός Διευθυντής, έχουν υποβάλει στο Υπουργείο Παιδείας.”