O Γιώργος Στασινόπουλος απαντά στο Μητροπολίτη Δωδώνης: «Οι δηλώσεις του Χρυσόστομου , διαστρεβλώνουν και παρα […]

Μετά τις σκληρές διαπιστώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης κ.κ.Χρυσόστομου, αναφορικά με την δημόσια θέση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ.Κράτσα, όπως αυτή είδε το φως της δημοσιότητας, ότι θεωρεί «τύχη μεγάλη» την αγοραπωλησία στα ορεινά, και συγκεκριμένα οτι , «Ούτε λίγο ούτε πολύ, η πρώτη και μοναδική παρέμβαση της, στα ζακυνθινά πράγματα, είναι να καμαρώνει και να θεωρεί «Τύχη» μεγάλη, την μεγαλύτερη κομπίνα εις βάρος της Εκκλησίας, του Δήμου και δεκάδων πολιτών των Ορεινών», η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου κ. Γιώργο Στασινόπουλο, ο οποίος δηλώνει ότι , «ο πρώην Μητροπολίτης Ζακύνθου, με τις δηλώσεις του διαστρεβλώνει και παραπληροφορεί για τις προθέσεις και τα αποτελέσματα του έργου της περιφερειακής αρχή Κράτσα.
Συγκεκριμένα:

Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορήθηκα από τον τοπικό τύπο τις δηλώσεις του πρώην Μητροπολίτη Ζακύνθου κ.κ. Χρυσοστόμου που διαστρεβλώνουν και παραπληροφορούν για τις προθέσεις και τα αποτελέσματα του έργου της Περιφερειακής Αρχής και προσωπικά της συμπατριώτισσας μας Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσας – Τσαγκαροπούλου για την προστασία, αποκατάσταση και ανάδειξη της θρησκευτικής κληρονομιάς της Ζακύνθου, η οποία δεν είχε την ανάλογη τύχη τα προηγούμενα χρόνια.
Ενδεικτικά αναφέρω πως από τη πρώτη στιγμή σταθήκαμε δίπλα στα αιτήματα της τοπικής Εκκλησίας για αποκατάσταση του ιστορικού Καστρομονάστηρου στα Στροφάδια, τον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης Κήπων και τόσα ακόμα.

Τέτοιου είδους δηλώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, προσβάλλουν την Περιφερειακή Αρχή και δεν συμβάλλουν στην ανάδειξη των πραγματικών προκλήσεων για την ανάπτυξη του τόπου και τη σύμπνοια που απαιτείται με τους Φορείς και τους παράγοντες.


Πηγή