To Καρναβάλι της Πάτρας πάει για μια μέρα στην Αστόρια της Νέας Υόρκης!

Στην Αστόρια της Νέας Υόρκης μετακομίζει για μία ημέρα το Σάββατο, στις 19 Ιανουαρίου, το Καρναβάλι της Πάτρας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουμε μάθει το πάρτι που θα γίνει αυτή τη φορά στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, με στόχο την εξωστρέφεια και την διάδοση της γιορτής του Πατρινού Καρναβαλιού, δεν θα αφορά απλά και μόνο την ελληνική ομογένεια, αλλά και αρκετούς Πατρινούς που πρόκειται να αναχωρήσουν για να δώσουν το παρών και να παρευρεθούν σε αυτό το καρναβαλικό event.

Είναι το πάρτι που διοργανώνει τα τελευταία δύο χρόνια ο Πατρινός δημοσιογράφος Χριστόδουλος Αθανασάτος (ζει τα τελευταία πέντε με έξι χρόνια στην Νέα Υόρκη) και οι συνεργάτες του, με απόλυτη επιτυχία. Αυτή τη φορά όμως θα αναχωρήσει από την Πάτρα ολόκληρο κομβόι, πάνω από 10 άτομα, που θα ταξιδέψουν στην Αμερική για αυτόν τον λόγο.

Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με τα όσα μάθαμε, θα είναι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ο εικονολήπτης – σκηνοθέτης Χρήστος Ορτέντζιο και αρκετοί ακόμα καρναβαλιστές και εκπρόσωποι πληρωμάτων που θα πάρουν μέρος σε αυτό το καρναβαλικό πάρτι, έτσι ώστε να διαδώσουν την τρέλα του Πατρινού Καρναβαλιού στην άλλη άκρη τη Ατλαντικού.

Οι τρεις dj's που που θα βρεθούν στα decks του πάρτι ο Στέλιος Αποστολόπουλος, ο Γιώργος Κουβεριανός και ο Παναγιώτης Κολλιόπουλος θα μεταφέρουν με τις μουσικές τους το κλίμα της καρναβαλικής Πάτρας στις ΗΠΑ, έχοντας την εμπειρία όλων αυτών των καρναβαλιών που έχουν ζήσει και γνωρίζοντας ότι το Πατρινό Καρναβάλι δεν έχει σύνορα, αλλά ένα brand που μπορεί να αποκτήσει ένα διεθνές επίπεδο.

Είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο event θα δώσει την δυνατότητα στους Πατρινούς καρναβαλιστές να γίνουν ένα με την ελληνική ομογένεια, αλλά και τους Αμερικανούς που έχουν αγκαλιάσει τον θεσμό, σε ένα καρναβαλικό πάρτι που μπορεί να αποτελέσει το πάτημα για να έρθουν και να επισκεφτούν την Πάτρα τις μέρες του καρναβαλιού τουρίστες από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Oι τρεις μεγάλοι χορηγοί αυτού του πάρτι είναι η Λουξ, η Dur και το Christian Tete.


Πηγή