‘Έργα οδοποιίας 1.900.000 σε Ανδρίτσαινα και Κρέστενα

Σημαντικά έργα βρίσκονται σε εξέλιξη στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων τα οποία θα λύσουν τα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής που μετακινούνται προς τον Πύργο, την Αθήνα, την Αρκαδία αλλά και μεταξύ των κοινοτήτων καθώς η ορεινή και ημιορεινή μορφολογία του εδάφους το έκρινε αναγκαίο και αποτελούσε αίτημα των κατοίκων.

Ήδη σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες σε διάφορα τμήματα της εργολαβίας που αφορά τον παραποτάμιο δρόμο Ανδρίτσαινας-Σέκουλα-Μάτεσι. ‘

Εργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ ύψους 600.000 ευρώ. Ο ανάδοχος έχει εγκατασταθεί και στο κομμάτι που αφορά το Μάτεσι μέχρι τα Αμπάρια και έχει ξεκινήσει την κατασκευή του οδικού άξονα των 2,5 χιλιομέτρων που αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης παρέμβασης των 1.200 μέτρων με επενδεδυμένη τάφρο και άλλα τεχνικά.

Η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου διεκδικείται από τη δεκαετία του 1980 και με την υλοποίησή του θα δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών αφού θα έχουν εύκολη πρόσβαση στον Πύργο, την Αρκαδία και την Αθήνα. Και θα ενωθεί το ορεινό τμήμα του δήμου με το πεδινό δημιουργώντας κυρίως ασφαλέστερες συνθήκες οδήγησης.

Στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ κατάφερε και ενέταξε ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων το έργο οδοποιίας που αφορά την ενότητα Αλιφείρας και συγκεκριμένα το δρόμο από Αμυγδαλιές, Μυρώνια μέχρι και τον Άγιο Βλάση συνολικού προϋπολογισμού 900.000 €, έχει αναδειχθεί ο εργολάβος και είναι θέμα ημερών να εγκατασταθεί..

Στο στάδιο της συμβασιοποίησης είναι και το έργο οδοποιίας που αφορά την κοινότητα Τρυπητής προϋπολογισμού 400.000 € ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και περιλαμβάνει τη βελτίωση που ξεκινά από την Ιερά Μονή της Ίσοβας και κατευθύνεται δυτικά της κοινότητας.

Διαβάστε περισσότερα στην Κυριακάτικη έκδοση της εφ.«Πατρίς»…


Πηγή