“Ανάσα” για τους ξενοδόχους της Πάτρας και της Αχαΐας οι μέρες του Καρναβαλιού!

Στάνταρ είναι για τους ξενοδόχους της Πάτρας το 100% σε πληρότητα για το Σαββατοκύριακο του Πατρινού Καρναβαλιού, με το ενδιαφέρον να είναι ήδη μεγάλο και τα δωμάτια να είναι από τώρα κλεισμένα, τουλάχιστον για τη διανυκτέρευση της Κυριακής προς την Καθαρά Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, υπάρχει μόλις ένα δωμάτιο ελεύθερο για τη νύχτα της Κυριακής, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τη ροή που έχουν οι κρατήσεις, σύντομα αναμένεται να κλείσουν και τα λιγοστά δωμάτια που έχουν μείνει για την ώρα διαθέσιμα για τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας Δημήτρη Διαμαντόπουλο, το Σαββατοκύριακο του Πατρινού Καρναβαλιού, αναμένεται να είναι σε πληρότητα το 100% των ξενοδοχείων της Πάτρας. "Το ζητούμενο για το κλάδο μας σε ότι έχει να κάνει με το καρναβάλι είναι η κίνηση που θα έχουν και τα ξενοδοχεία που βρίσκονται γύρω από την Πάτρα, στην Αιγιάλεια και τη Δυτική Αχαΐα.

Αυτό θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες που έχουν να κάνουν με το πόσο σύντομα θα κλείσουν στο 100% τα ξενοδοχεία της Πάτρας, από τον καιρό που θα κάνει, αφού είναι αρκετοί που αποφασίζουν την τελευταία στιγμή και φυσικά από τις οικονομικές δυνατότητες του κόσμου που πλέον είναι περιορισμένες".

Πέρυσι, σύμφωνα με τον κ. Διαμαντόπουλο, τα περιφερειακά ξενοδοχεία της Πάτρας, έφτασαν το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Πατρινού Καρναβαλιού, στο 60% της διαθεσιμότητάς τους. Το ζητούμενο για φέτος είναι να φτάσουν το 80%. Το δεδομένο πάντως δεν αλλάζει ούτε και φέτος.

"Το ενδιαφέρον του κόσμου εστιάζεται στο τελευταίο Σαββατοκύριακο, μαζί με την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας. Όσοι έρχονται από την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Πάτρα είναι φοιτητές που αποτελούν και τον κύριο όγκο των επισκεπτών του Πατρινού Καρναβαλιού και φυσικά δεν κάνουν κρατήσεις στα ξενοδοχεία, αλλά μένουν στα σπίτια των φίλων τους, φοιτητών της πόλης".

Το προφίλ των όσων κάνουν κρατήσεις στα ξενοδοχεία της περιοχής για το καρναβάλι (πάντα το τελευταίο Σαββατοκύριακο), έχει αλλάξει σε σύγκριση με τα χρόνια πριν από την κρίση. "Συνήθως δεν μιλάμε για οικογένειες που θα χρειαστούν παραπάνω από ένα δωμάτιο. Οι περισσότεροι από όσους κάνουν κρατήσεις είναι νέοι, ηλικίας των 30 με 40 ετών, ζευγάρια ή και παρέες".

Πάντως, οι τιμές των κρατήσεων κινούνται στο ίδιο επίπεδο, σε σύγκριση με τις άλλες χρονιές και δεν έχει αλλάξει κάτι. Στα ξενοδοχεία της Πάτρας που συγκεντρώνουν και τη μεγαλύτερη ζήτηση οι τιμές ξεκινούν από τα 70 με 80 ευρώ και κινούνται προς τα επάνω, ανάλογα με την κατηγορία, ενώ στα περιφερειακά ξενοδοχεία οι τιμές για μία βραδιά για την περίοδο του καρναβαλιού αρχίζει από τα 60 ευρώ.


Πηγή