«Δεν είμαι φονιάς» λέει ο φανοποιός από το Άνω Σούλι. «Ήρθε με κλαδευτήρι για να με κόψει κομμάτια»

Τη σιωπή του έλυσε για πρώτη φορά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο κατηγορούμενος φανοποιός από την Πάτρα μετά τη φονική συμπλοκή που σημειώθηκε στο μαγαζί του με θύμα έναν 41χρονο.

Μιλώντας στην δημοσιογράφο Τασούλα Παπανικολάου, περιέγραψε καρέ-καρέ τις στιγμές-θρίλερ που έζησε μέσα στο φανοποιείο του, υποστηρίζοντας ότι ο 41χρονος μπήκε με ένα κλαδευτήρι και με μία καραμπίνα, απειλώντας να τον σκοτώσει.

«Ήρθε να με κόψει κομμάτια»

Όπως υποστηρίζει ο κατηγορούμενος, το θύμα εκείνο το βράδυ «ήρθε στο μαγαζί με το κλαδευτήρι να με κόψει να με κάνει κομμάτια. Μου είπε "αν δε φύγεις σε τρία λεπτά θα σου κόψω τα πόδια και θα σε κάνω κομματάκια, θα σε σκοτώσω". Του λέω "Τι κάνεις; Θα με σκοτώσεις;»

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 41χρονος του απάντησε ότι θα σκοτώσει κι εκείνον και την οικογένειά του. «Του λέω "φύγε γιατί έχω όπλο". Το βγάζω το όπλο μήπως στη θέα του όπλου σηκωθεί και φύγει. Εκεί όμως μόλις είδε το όπλο αυτός αγρίεψε έγινε ένα άγριο θηρίο».

Την όλη σκηνή παρακολουθούσε live με κομμένη την ανάσα και η σύζυγος του φανοποιού, μέσω καμερών που είχαν στο μαγαζί.

Ο ίδιος τονίζει πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το θύμα είχε εισβάλει στην επιχείρησή του. Είχε προηγηθεί εμπρησμός, απειλητικά σημειώματα αλλά και κρεμάλες. Όλα είχαν καταγγελθεί στις αρχές ενώ η οικογένεια του θύματος φέρεται να είχε καταθέσει στις 11 Δεκεμβρίου ότι o γιος τους είναι επικίνδυνος για την δημοσία τάξη.

«Δεν είμαι φονιάς»

Συντετριμμένος από την έκβαση της όλης κατάστασης, ο κατηγορούμενος φανοποιός υποστήριξε στην Τασούλα Παπανικολάου πως δεν είναι φονιάς.

«Εκείνο το βράδυ θα με σκότωνε με τελετουργικό τρόπο γιατί σήμερα αρχίζουν και ανοίγουν τα στόματα ο άνθρωπος αυτός είχε μπλέξει με σατανισμό».

Όπως αναφέρει, «δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ότι ζω. Η σφαίρα του πέρασε ακριβώς δίπλα από το αυτί μου μετά ψαχνόμουνα να δω που έχω αίματα».

Τέλος εξήγησε πως το όπλο του το είχε προμηθευτεί εδώ και περίπου ένα μήνα, για να μπορέσει να προστατεύσει την οικογένειά του.

«Είμαι συντετριμμένος έτσι αισθάνομαι χάλια είμαι σοκαρισμένος» δηλώνει, περιμένοντας την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου της Πάτρας για το αν θα προφυλακιστεί ή όχι.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το φονικό συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα, ξημερώματα Δευτέρας. Το θύμα φέρεται να είχε πάει στο φανοποιείο του 40χρονου στο Νέο Σούλι της Πάτρας, όπου διέρρηξε το συνεργείο, κόβοντας τον προστατευτικό φράχτη του χώρου και προκαλώντας φθορές ακόμα και στην κάμερα ασφαλείας της επιχείρησης.

Ο ιδιοκτήτης ειδοποιήθηκε από τον συναγερμό και έφτασε στο σημείο, όπου δέχτηκε επίθεση από τον 41χρονο, ο οποίος πυροβόλησε εναντίον του με δίκαννο και στη συνέχεια άρχισε να τον απειλεί με ένα κλαδευτήρι.

Ο φανοποιός τράβηξε πιστόλι με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον 41χρονο.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    10 Φεβρουαρίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία