Δικαίωση του Ά. Τσιγκρή από τα μέτρα του Υπουργείου Παιδείας κατά της σχολικής βίας

Το πρόσφατο ακραίο περιστατικό σχολικής βίας που σημειώθηκε σε ΕΠΑΛ της Πάτρας, αποδεικνύεται η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τη λήψη άμεσων μέτρων.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Παιδείας -στο πλαίσιο των νέων θεματικών που εισάγονται στο εκπαιδευτικό σύστημα από την επόμενη χρονιά- προανήγγειλε σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Στόχος του Υπουργείου Παιδείας είναι να ξεκινήσει σταδιακά η εφαρμογή ενός συγκροτημένου προγράμματος πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας, το οποίο θα αφορά στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Υπενθυμίζεται, ότι ο καθηγητής της Εγκληματολογίας και βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής, έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια ένα οδοιπορικό στα σχολεία της Αχαΐας, μιλώντας και ενημερώνοντας τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, τις αιτίες, τους τρόπους αντιμετώπισης και τις πραγματικές του διαστάσεις. Το οδοιπορικό αυτό συνεχίζεται αδιάλειπτα μέχρι και σήμερα.

Επίσης, στις 9 Δεκεμβρίου 2019 ο Άγγελος Τσιγκρής, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσε ερώτηση προς την αρμόδια Υπουργό σχετικά με την αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτούσε την Υπουργό Παιδείας: α) σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού και β) αν θα εισαχθούν νέα εκπαιδευτικά προγράμματα με σκοπό την πρόληψη του φαινομένου, την ενημέρωση των μαθητών, αλλά και ολόκληρης της σχολικής κοινότητας.

Οι τελευταίες εξελίξεις δικαιώνουν απόλυτα τον Αχαιό βουλευτή και ειδικό επιστήμονα.

Ο Άγγελος Τσιγκρής έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ:

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    12 Φεβρουαρίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία