Ενημέρωση Στασινόπουλου για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου τύπου Τ11 -Κατασκευή και αναβάθμιση ανοικτών […]

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος, παρέδωσε στο εντεταλμένο σύμβουλο Νεολαίας και Άθλησης Γιάννη Αρμενιάκο δύο (2) τεχνικά δελτία αθλητικών έργων, για να τα παραδώσει, μαζί με την Περιφερειάρχη κ. Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπουλου, στον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Ελευθέριο Αυγενάκη. Πρόκειται για δύο πολύ σημαντικά έργα αθλητικής υποδομής, που θα βοηθήσουν τα αθλητικά σωματεία του νομού Ζακύνθου. Αναλυτικότερα:

  1. Κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου τύπου Τ11, με βοηθητικό γήπεδο Μπάσκετ , όπως και τρία γήπεδα τένις προϋπολογισμού 4.450.000 ευρώ
  2. Κατασκευή και αναβάθμιση ανοικτών γηπέδων ποδοσφαίρου προϋπολογισμού 2.685.000 ευρώ

Τα ανοικτά γήπεδα αφορούν τα γήπεδα ποδοσφαίρου των κοινοτήτων Κατασταρίου, Βανάτου, Ρομιρίου και Λαγκαδακίων – Φιολιτίου, τα οποία θα κατασκευαστούν και θα αναβαθμιστούν, σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές που προβλέπονται από την ισχύουσα Ευρωπαϊκή και Εθνική Νομοθεσία. Καθημερινά διαπιστώνουμε ότι η τοπική κοινωνία διψά για συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες. Χιλιάδες Ζακυνθινοί όλων των ηλικιών συμμετέχουν, αθλούνται και διακρίνονται στα αθλητικά τμήματα του νησιού μας. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Βασική επιδίωξή μας είναι η διατήρηση της σπουδαίας αθλητικής παράδοσης της Ζακύνθου και ο εμπλουτισμός της με εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα οποία εκφράζουν την αθλητική δυναμική των πολιτών και των αθλητικών σωματείων της νησιού μας.


Πηγή