ΛΑΣΥ: Ερωτήσεις για το λιμάνι της Αλύπας και την κατασκευή γηπέδου στους Σιναράδες

lasi-696x522.jpg

Η Λαϊκή Συσπείρωση πραγματοποιεί ερωτήσεις ενόψει δημοτικού συμβουλίου για το λιμάνι της Αλύπας και την αξιοποίηση δημοτικής έκτασης για κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Οι ερωτήσεις

Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το λιμάνι της Αλύπας στην Παλαιοκαστρίτσα.

Στην προηγούμενη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 22/01/2020, η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατέθεσε μία σειρά ερωτήσεων σχετικά με το λιμάνι της Αλύπας στην Παλαιοκαστρίτσα.
Από τις απαντήσεις, το μόνο που φάνηκε ξεκάθαρα είναι η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση αυτής της δημόσιας υποδομής, όπως και του λιμανιού στις Μπενίτσες. Μία τέτοια εξέλιξη είναι αρνητική για τον κερκυραϊκό λαό, αφού η δημόσια περιουσία περνάει κομμάτι – κομμάτι σε επιχειρηματίες. Επίσης, η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών αυτών αναμένεται να βάλει εμπόδια στη δραστηριότητά όσων ελλιμενίζονται σε αυτά.
Ένα θέμα που θα θέλαμε να επαναφέρουμε, αφού δεν πήραμε καμία απάντηση, αφορά τις άδειες ελλιμενισμού.
Το 2016 ο τότε Δήμαρχος Κέρκυρας κ. Νικολούζος με συνεργασία με τον τότε Λιμενάρχη άνοιξε το θέμα όλοι οι ιδιοκτήτες σκαφών να προμηθεύονται προσωρινή άδεια ελλιμενισμού από τον Δήμο, ενώ γνώριζαν ότι ο Δήμος δεν μπορεί να δώσει άδειες ελλιμενισμού γιατί το λιμάνι δεν έχει άδεια λειτουργίας.
Από τότε, όσοι δεν έχουν άδεια (όλοι δηλαδή) λαμβάνουν πρόστιμα που ξεκίνησαν από 30€ και πλέον έχουν ξεπεράσει τα 100€. Άρα οι αρχές βάζουν πρόστιμο ζητώντας κάτι που οι ίδιες δεν μπορούν να εκδώσουν. Αυτό δεν είναι μόνο άδικο αλλά βρίσκεται και στα όρια του παραλόγου.
Βλέπουμε ότι η κυβέρνηση όταν θέλει, μπορεί και περνάει νομοθετικές ρυθμίσεις μέσα σε μία μέρα όταν αυτές αφορούν την εξυπηρέτηση των μεγαλοεπιχειρηματιών και των μονοπωλίων.
Ερωτάσθε:
• Τι ενέργειες θα κάνει η Δημοτική Αρχή ώστε να ανακληθούν τα άδικα και απαράδεχτα πρόστιμα, να επιστραφούν τα χρήματα σε όσους έχουν ήδη πληρώσει και να μην επιβληθούν νέα;

Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για αξιοποίηση δημοτικού οικοπέδου για την κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου στην Τοπική Κοινότητα Σιναράδων.

Το 2010 αγοράστηκε από τον τότε Δήμο Παρελίων μία έκταση με στόχο να κατασκευαστεί ποδοσφαιρικό γήπεδο στην Τοπική Κοινότητα Σιναράδων. Το 2019 αγοράστηκε από τον ενιαίο Δήμο ένα ακόμη τμήμα έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη πρόσβαση στο οικόπεδο.
Στο σύνολο, το εμβαδόν αυτή της έκτασης, είναι περίπου 12 στρέμματα και είναι άρτιο και οικοδομήσιμο έτσι ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί. Στο γήπεδο έχουν γίνει μέχρι στιγμής μόνο κάποιες χωματουργικές εργασίες. Να σημειώσουμε ότι βρίσκεται εντός των ορίων της Τοπικής Κοινότητας, σε απόσταση 80 μέτρων από την κεντρική οδική αρτηρία.
Η περιοχή του πρώην Δήμου Παρελίων, μία ολόκληρη Δημοτική Ενότητα του Δήμου μας που δεν έχει κανένα ένα γήπεδο ποδοσφαίρου που να εξυπηρετεί τις ανάγκες των τοπικών ομάδων και της νεολαίας.
Ερωτάσθε:
• Τι ενέργειες θα κάνει η Δημοτική Αρχή ώστε να αξιοποιηθεί αυτό το δημοτικό ακίνητο ώστε να δημιουργηθεί ένα Δημοτικό ποδοσφαιρικό γήπεδο;