Ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Θ. Κλιάρης στα γραφεία της ΕΑΑΝ Ηλείας (VIDEO)

Ιδιαίτερα συγκινητικό το κλίμα κατά την παράδοση πλακέτας του αρχηγού στο Διευθυντή της εφημ. «Πατρίς» Λεωνίδα Βαρουξή, κάνοντάς του έκπληξη.

Σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες η επίσκεψη του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής Θεόδωρου Κλιάρη στα γραφεία της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού στον Πύργο, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τα μέλη της.

Ο κ. Κλιάρης βρισκόταν τις τελευταίες δυο μέρες στην Ηλεία για τον εορτασμό του πολιούχου του Πύργου Αγίου Χαραλάμπους, όντας ο πρώτος Αρχηγός Λιμενικού Σώματος που επισκέπτεται την πόλη κατά τον εορτασμό του πολιούχου της. Με αφορμή την παρουσία του στο νομό, θέλησε να εκμεταλλευτεί τον πολύτιμο χρόνο του και να επισκεφθεί τα δυο λιμεναρχεία Κυλλήνης και Κατακόλου, προκειμένου να γνωρίσει δια στόματος των υπευθύνων όσα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες. Ιδιαίτερα στο Κατάκολο, έτυχε θερμής υποδοχής, μιας και διετέλεσε έως και το 2001 λιμενάρχης στην περιοχή.

Ο κ. Κλιάρης έδωσε αρχικά το παρόν στον εορτασμό του πολιούχου της πόλης και στη δεξίωση που παρέθεσε ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο. Ωστόσο, η συνέχεια τον βρήκε στα γραφεία της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού νομού Ηλείας όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τα μέλη της. Ο ίδιος φανερά συγκινημένος από την αγάπη που έδειξαν προς το πρόσωπό του, τόνισε πως βρίσκεται σε οικείο περιβάλλον και πως δίπλα του έχει παλαιούς φίλους και συνεργάτες με τους οποίους μέχρι και σήμερα διατηρεί σχέσεις αγάπης και αμοιβαίας συμπάθειας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ζώης Υφαντής και τα μέλη της ενημέρωσαν τον αρχηγό του Σώματος για ζητήματα του κλάδου αλλά και για σημαντικές δράσεις που αναπτύσσουν στην περιοχή μας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος και ο πρόεδρος της Ένωσης αντάλλαξαν πλακέτες, ενώ ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν και η στιγμή κατά την οποία ο κ. Κλιάρης κάλεσε δίπλα του το Διευθυντή της εφημερίδας «Πατρίς» Λεωνίδα Βαρουξή για να του απονείμει την πλακέτα του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος με την ιδιόχειρη υπογραφή του, εκπλήσσοντάς τον ευχάριστα.

Πρόκειται για ένα δώρο που δείχνει την ευγνωμοσύνη του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος για την αμέριστη στήριξη που προσέφεραν τα μέσα του Ομίλου Βαρουξή στη Λιμενική Αρχή την περίοδο της διοίκησης του στο Κατάκολο, αλλά και για τη διαχρονική προσφορά των μέσων του ομίλου στο Λιμενικό Σώμα. Γεμάτος συγκίνηση ο κύριος Βαρουξής παρέλαβε την πλακέτα και μίλησε με λόγια θερμά.

1 of 6

Πλακέτες αντάλλαξαν μεταξύ τους ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Θεόδωρος Κλιάρης και ο πρόεδρος της ΕΑΑΝ Ζώης Υφαντής.
Στο τέλος της συνάντησης τα μέλη της Ένωσης φωτογραφήθηκαν με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, ένα στιγμιότυπο που αναμένεται να κοσμεί τους τοίχους των γραφείων της.
Θερμή υποδοχή από τα μέλη της Ένωσης είχε ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, Θεόδωρος Κλιάρης.
Ζητήματα του κλάδου αλλά και σημαντικές δράσεις που αναπτύσσει στην περιοχή η Ένωση όλο το χρόνο, τέθηκαν στη συζήτηση με τον κ. Κλιάρη.
Πλακέτες αντάλλαξαν μεταξύ τους ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Θεόδωρος Κλιάρης και ο πρόεδρος της ΕΑΑΝ Ζώης Υφαντής.

Τόνισε πως ο κ. Κλιάρης είναι μια δυναμική προσωπικότητα που συνδυάζει τα ιδανικά του Σώματος και ο οποίος κατάφερε μέσα από τη δουλειά του να φτάσει στο υψηλότερο αξίωμα. Χαρακτήρισε ως «μεγάλη περιουσία» τη γνωριμία του με τον άνθρωπο Θεόδωρο Κλιάρη. Στάθηκε στα λόγια του κ. Κλιάρη που προκάλεσαν συγκίνηση στους παρευρισκόμενους. Λόγια που έκαναν ακόμα και τον ίδιο να συγκινηθεί και να αναφέρει πως τον θεωρεί ως έναν άνθρωπο ξεχωριστό και ως αναπόσπαστο κομμάτι της ζωή του, που χαίρει της εκτίμησης και της αγάπης του.


Πηγή