Πάτρα: Δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως στην 27χρονη μάνα του νεκρού βρέφους (Βίντεο)

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως ασκήθηκε στην 27χρονη μητέρα του βρέφους που ξεψύχησε παρατημένο στην Πλαζ της Πάτρας.

Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί, μέσω του δικηγόρου της Γιάννη Αποστολόπουλου, ο οποίος αμέσως μετά δήλωσε:

Όπως δήλωσε ο συνήγορος της μητέρας, πρόκειται για «κλασική περίπτωση επιλόχειας κατάθλιψης. Δεν είχε γνωστοποιήσει σε κανέναν, δηλαδή ούτε σε συγγενείς, ούτε σε φίλους, ούτε και στον βιολογικό πατέρα, την ύπαρξη της εγκυμοσύνης, αλλά και του τοκετού. Πήγε μόνη της και γέννησε με καισαρική τομή. Έπειτα από 24 ώρες, πήρε το αυτοκίνητό της, έβαλε στη θέση του συνοδηγού το νεογνό και περιφερόταν ως "χαμένη" στην πόλη της Πάτρας. Κάποια στιγμή έφθασε στην περιοχή της πλαζ και η ατραπός του μυαλού της την οδήγησε σε αυτήν την τραγική κατάληξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολόπουλος. Όπως δήλωσε ακόμη ο δικηγόρος της, η 27χρονη δεν είναι ακόμα σε θέση να περιγράψει τι έχει συμβεί.

Η αιτία θανάτου του βρέφους, όπως ανέφερε η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, είναι «πνιγμός εντός θαλασσίου ύδατος».

Όσον αφορά στον χρόνο που επήλθε ο θάνατος, αλλά και κάτω από ποιες ακριβώς συνθήκες, αυτό αναμένεται να προκύψει, κατά την διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας.

Η 27χρονη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, διότι, σύμφωνα με τον συνήγορό της, «πονάει σωματικά λόγω της καισαρικής τομής και είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση».

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    13 Φεβρουαρίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία