Πάτρα: Πρώτο θέμα ο κορωνοϊός στα “πηγαδάκια” και στις καφετέριες

Πρώτο θέμα στις συζητήσεις των Πατρινών και στα πηγαδάκια που στήνονται στα μαγαζιά εστίασης, στους πεζόδρομους και στις πλατείες, είναι αυτό του κορωνοϊού.

Ο πανικός που προκλήθηκε λανθασμένα για τον 40χρονο ασθενή που εμφάνισε υψηλό πυρετό, έφερε ένα κύμα φόβου που καλλιεργήθηκε στο facebook, μέσα από διάφορα σχόλια που αν μη τι άλλο έδειχναν έλλειψη ψυχραιμίας, αλλά και γνώσης του όλου ζητήματος.

Σχόλια που υπογράμμιζαν ότι το Πατρινό Καρναβάλι θα πρέπει να ακυρωθεί λόγω της έλευσης του κόσμου, άλλα που μπέρδευαν τα τεστ διάγνωσης και πολλά ακόμα που φανέρωναν ότι ως πολίτες και ως κοινωνία μάλλον δεν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο θέμα.

Φυσικά ρόλο έπαιξε σε αυτό και η τρομοκρατία – τρομολαγνεία του διαδικτύου, αλλά και των ΜΜΕ, με αποτέλεσμα να γίνεται ένας πακτωλός ειδήσεων που έβαζαν ακόμα περισσότερο λάδι στη φωτιά. Η επόμενη μέρα έχει βρει την Πάτρα σε κάπως πιο ψύχραιμη στάση για το όλο θέμα. Υπάρχει όμως έντονη ανησυχία και αυτό είναι λογικό.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι τα χαρτομάντιλα, η ζήτηση των αντισηπτικών στα φαρμακεία έχουν αυξηθεί, ενώ και οι μάσκες έχουν σχεδόν εξαντληθεί πλέον. Πάνω από όλα χρειάζεται ψυχραιμία.


Πηγή