Παράταση του ενιαίου πλαισίου ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και Κυριακάτικη Αρ […]

Ενημερωτική επιστολή προς την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων , κ.Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου αναφορικά με το ωράριο λειτουργίας των κασταστημάτων στη Ζάκυνθο, απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Ζακύνθου, γνωστοποιώντας παράλληλα την πάγια θέση του για την λειτουργία τις Κυριακές.
Συγκεκριμένα:
Σχετικά με την 12227/2139 11/02/2020 επιστολή σας, σας ενημερώνουμε ότι, το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου έχει αποφασίσει από τον Μάρτιο του 2018 σε ότι αφορά την ανάγκη παράτασης του εθνικού ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων της Περιφερειακής μας Ενότητας , η προς έκδοση απόφασή σας θα πρέπει να εφαρμόζεται για όλα τα καταστήματα έως 250 μέτρα, η χρονική περίοδος εφαρμογής θα πρέπει να είναι από την πρώτη Μαΐου μέχρι τέλος Οκτωβρίου, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, μέχρι τις 01.00 τα μεσάνυχτα, για όλη την Ζάκυνθο .

Όσον για την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας σας ενημερώνουμε ότι, το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου γνωστοποιεί την πάγια θέση του για την μη λειτουργία των καταστημάτων Κυριακές και Αργίες

Η κατάργηση της Κυριακής – αργίας στο εμπόριο, θα ανοίξει τον δρόμο για την κατάργησή της σε όσους κλάδους σχετίζονται με το εμπόριο και πολύ σύντομα θα ισχύει για το σύνολο των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους.

Εξαίρεση αποτελεί η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές κατά την θερινή – τουριστική περίοδο, σε όλες τις περιοχές της Π.Ε. Ζακύνθου, πέρα των καθοριζομένων στην παρ. 1 του άρθρου 16 του Νόμου 4177 /2013 υπό τις προϋποθέσεις που θέτει η παρ. 2 του ανωτέρου άρθρου.


Πηγή